Eläinala

Eläinalan koulutustarjonta

Nuorille

  • Eläintenhoidon osaamisala, eläintenhoitaja

Aikuisille

  • Klinikkaeläinhoitaminen 2017
  • Eläintarhaeläinten hoitaminen 2017
  • Tuotantoeläinyrittämisen osaamisala
  • Tuotantoeläinten hoitamisen osaamisala
  • Maatalouslomittamisen osaamisala

Eläinalan opetus on alkanut Paimion toimipaikassa vuonna 2000. Nuorisoasteella tutkintona on maatalousalan perustutkinto/eläintenhoidon osaamisala. Aikuiskoulutuksena järjestetään maatalousalan perustutkinnon/eläintenhoidon osaamisalan ja eläintenhoitajan ammattitutkinnon valmistavaa koulutusta. Ammattitutkinnossa Liviassa on tarjolla osaamisaloja viisi (klinikkaeläinhoitaminen, eläintarhaeläinten hoitaminen, eläinhoitola, eläinten kouluttaminen, koe-eläinhoitaminen). Osaamisalojen alkamisvuodet vuorottelevat  työelämän tarpeen mukaan.

Sekä nuoriso- että aikuiskoulutuksessa opetukseen sisältyy teorian lisäksi runsaasti käytännön harjoituksia oppilaitoksen tiloissa sekä työssäoppimispaikoilla. Kaarinan toimipaikassa on tuotantoeläimiä ja Paimiossa on eläintilat pieneläimille sekä talli, jossa asustaa hevosten lisäksi lampaita. Oppilaitoksella on yhteistyökumppaneina maatiloja, hevostalleja sekä muita eläinalan yrityksiä, joissa tutustutaan erilaisiin eläimiin ja niiden hoitoon. Paimiossa sijaitsevassa n. 300 m2 klinikka- ja hoitolarakennus Kirsussa toimivat eläinlääkärin palvelut sekä eläinhoitola. Siellä myös opiskelijat oppivat aidoissa asiakaspalvelutehtävissä eläinalaa.

Opiskelun tavoitteena on antaa opiskelijoille sellaiset valmiudet eläinalalta, että he pystyvät työllistämään itsensä yrittäjänä tai työskentelemällä vieraan palveluksessa.


Ammattiopisto Livia © 2017