Puutarha-ala

Puutarhatalouden koulutustarjonta

Nuorille

  • Kukka- ja puutarhakaupan osaamisala
  • Puutarhatuotannon osaamisala
  • Viheralan osaamisala

Puutarhuri - Floristi - Arboristi

Puutarha-alan koulutusta on Ammattiopisto Livian Tuorlan toimipaikassa järjestetty vuodesta 1977. Tällä hetkellä Livian puutarha-alan koulutustarjonta kattaa puutarhurin, floristin ja arboristin koulutukset.

Viherrakentamista, viljelyä ja kukka- ja puutarhakauppaa

Tuorlan kampuksen laaja ja historiallinen puistoalue sekä Livian muiden opistojen viheralueet tarjoavat hyvät ympäristöt viheralan koulutukseen, jossa pääteemoina ovat kasvien tuntemus, viheralueiden hoito sekä viherrakentaminen. Puutarhatuotannon koulutukseen on oppilaitoksella käytössä noin 2500 m² kasvihuoneita sekä laajat omena- ja marjatarhat. Kasvihuoneissa viljellään kurkkua, tomaattia, paprikaa, ryhmäkasveja ja ruukkukukkia, avomaaviljelyssä päätuotantokasveina ovat omena ja pensasmustikka. Oppilaitoksen laite- ja konekannat kaikessa puutarhaopetuksessa nykyaikaiset. Kukka- ja puutarhakaupan sekä floristiikan opiskelijoille Tuorlan floristiikkatalo tarjoaa modernin ja toimivan oppimisympäristön, jota täydentää floristiikkatalon yhteydessä toimiva kukkamyymälä.

Oppilaitos ja opiskelijat ovat tiiviissä yhteydessä puutarha-alan ammattilaisiin esimerkiksi työssäoppimisjaksojen myötä. Jatkuva yhteistyö puutarha-alan yrittäjien ja järjestöjen kanssa tukee opetuksen tavoitetta sekä edistää puutarha-alan ja puutarhakoulutuksen kehittymistä niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. 


Ammattiopisto Livia © 2018