Opistot - Maaseutuopisto Tuorla

Livian Maaseutuopiston Tuorlan yksikössä järjestetään koulutusta peruskoulunsa päättäneille, ylioppilastutkinnon suorittaneille ja aikuisille. Perustutkintoon tähtäävien opintojen lisäksi järjestetään syventävää koulutusta ja kursseja. Koulutus räätälöidään täysin opiskelijan tarpeen mukaan. 

Opetusaloina ovat:

  • maatalous
  • puutarhatalous
  • luonto- ja ympäristöala

Tärkeä osa opetusta on käytännön harjoittelu. ja työskentely myös koulun opetusmaatilalla ja opetuspuutarhassa.  Livian maaseutuopiston Tuorlan yksikössä on siihen oivat edellytykset, sillä oppilaitos on samalla toimiva maatila. Peltoa on 185 hehtaaria ja metsätalousmaata 423 hehtaaria.  Pelloillamme viljellään monipuolisesti myös erikoisia kasvilajeja, kuten tattaria, makealupiinia, kvinoaa, maissia, sokerijuurikasta, kuminaa, härkäpapua, rypsiä ja rapsia. Kotieläintalouteen erikoistuvilla on harjoittelupaikkana oppilaitoksen emolehmänavetta vasikoineen sekä n. 200 sian yhdistelmäsikala.

Puutarha-alan opiskelijoiden harjoitteluympäristönä ovat kasvihuoneet, joissa kasvatetaan kukkien lisäksi kurkkua ja tomaattia sekä yrttejä ja erilaisia viljelykokeita, kuten ilmaperunaa ja vadelmaa. Kasvihuoneiden kokonaispinta-ala on 3 500 m2. Koulun hedelmätarhassa viljellään omenaa ja pensasmustikkaa sekä hyvin suosituksi on osoittautunut omenapuiden ja mustikkapensaiden vuokraus kuluttaja-asiakkaille. Viheralan puutarhureiksi erikoistuvat pääsevät käytännön harjoitteluun Tuorlan, entisen kartanon, puistoissa ja kasvitarhoilla. Kukka- ja puutarha-alan opiskelijat puolestaan voivat harjoitella nykyaikaisessa floristiikkatalossa ja sen yhteydessä sijaitsevassa myymälässä.

Opiskelulle ympäristö on mitä virikkeellisin. Ympäröivä luonto houkuttelee liikkumaan rehevässä lounaissuomalaisessa meri- ja metsämaisemassa. Piikkiössä opiskelijoiden käytössä on liikunta- ja kuntosali, jalkapallokenttä, sauna sekä laavuja ja nuotiopaikkoja.

Opetustoiminnan lisäksi Tuorlan yksikkö tarjoaa monenlaisia palveluja. Luonnonläheisessä ympäristössä sijaitsevan opiston ravintola- ja matkailutoimintaa on kehitetty jo usean vuoden ajan. Majoitustilaa tarjolla myös ulkopuolisille ympäri vuoden ja Tuorlan alueella sijaitseva Majatalo myy palvelujaan esimerkiksi kokousten tai juhlien järjestäjille. Majatalo yhteydessä on 1800-luvulta peräisin olevaan rakennus, johon on kunnostettu puoti ja kahvila, jotka ovat ympäri vuoden päivittäin avoinna.

 

 

Opiston sijainti


Ammattiopisto Livia © 2020