Arboristi, Puutarha-alan ammattitutkinto, Puunhoidon osaamisala

Ajankohta: 

Tutkintokoulutus toteutetaan ajalla 6.2.2020 - 12.11.2021.

Haku koulutukseen 10.11.2019 mennessä hakulinkin kautta.

Hakulinkki koulutukseen: HAE KOULUTUKSEEN (haku päättynyt)

Mahdollisesti vapaille opiskelupaikoille voit hakea Jatkuvan haun kautta https://wilma.livia.fi/browsecourses. Ammattiopisto Livia/Maaseutuopisto

Hakeminen: 

Jos sinulla on alan työpaikka, voit hakeutua oppisopimuskoulutukseen, lisätietoa täältä.

Koulutuksen kuvaus: 

PÄÄSYVAATIMUKSET
Pääsyvaatimuksena koulutukseen on aikaisempi tutkinto joka tukee ammattitutkinnon vaatimuksia  (esim. puutarhatalouden tai metsäalan perustutkinto) tai noin kolmen vuoden pituinen alaan liittyvä työkokemus. Lisäksi koulutukseen ja tutkintoon hakeutuvalla on oltava hyvät fyysiset ja henkiset valmiudet kiipeillä ja työskennellä korkealla puissa.

TAVOITTEET
Arboristin tutkinnon suorittaneella on ammattitaito suunnitella ja toteuttaa yksittäisten puiden ja puuryhmien perustamis- ja istutustoimenpiteitä sekä muita puun elinkaaren ja toiminnallisen merkityksen mukaisia toimintoja.  Tutkinnon suorittanut osaa tehdä puiden rakenne- ja hoitoleikkauksia sekä latvuksen pienennys- ja muotoleikkauksia. Hän osaa tehdä myös puiden kuntoarvioinnin ja poistaa puita eri tekniikoin.

TUTKINTOKOULUTUS
Tutkintokoulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena Maaseutuopiston Tuorlan ja Paimion toimipaikoissa. Oppilaitoksella tapahtuvaa lähiopetusta on keskimäärin viikko kuukaudessa noin 1,5 vuoden ajan. Opiskeluun sisältyy lähipäivien lisäksi myös oppimistehtäviä ja työpaikalla järjestettävää koulutusta. Näytöt järjestetään koulutuksen aikana tutkinnon osittain. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jonka pohjalta koulutuksen pituus, sisältö ja toteutustapa määräytyvät.

KOULUTUKSEN RAKENNE
Puutarha-alan ammattitutkinto, puun hoidon osaamisala/ Arboristi muodostuu viidestä tutkinnon osasta, joista neljä on pakollista ja yksi valinnainen.

Pakolliset tutkinnon osat:
1. Puiden istuttaminen ja istutusalueiden hoitaminen 30 osp 
2. Puiden leikkaaminen ja latvustuentojen tekeminen 30 osp 
3. Puiden kunnon arvioiminen 30 osp 
4. Puiden poistaminen 30 osp 

Valinnaiset tutkinnon osat:
1. Taajamametsien hoitaminen 30 osp 
2. Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä

Osaamisala: 
Puunhoidon osaamisala
Lisätietoja: 

Lisätietoja koulutuksesta: Jukka Kantola p. 050-4075 565 tai opintosihteeri Leena Koli p. 050-4642 200 tai sähköpostitse: etunimi.sukunimi@livia.fi

Koulutuksen hinta: 

Osallistumismaksu on 300 €. 

Työvarusteet ja oppikirjat ovat maksullisia, samoin mahdollinen majoitus ja ruokailu. Jos opinnot muodostuvat päätoimisiksi (henkilökohtaistamisen myötä), opinnot ovat opintotukeen oikeuttavia.


Ammattiopisto Livia © 2020