Eläintenhoidon ammattitutkinto 150 osp.

Hakeminen: 

Eläinhoitolan osaamisala.

Ammattitutkinto on tarkoitettu jo alalla toimiville, perustutkinnon suorittaneille tai alalta vahvan esim. harrastustoiminnan kautta saadun osaamisen omaaville hakijoille. Opiskeleminen toteutuu pääasiassa työpaikalla oppien eläinhoitolassa tai löytöeläinkodissa. Ennen kuin voi tulla valituksi koulutukseen, tulee hakijalla olla tiedossa koulutussopimus- tai oppisopimuspaikka eläinhoitolasta tai löytöeläinkodista. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Koulutukseen on jatkuva haku.

HAE KOULUTUKSEEN

Oppisopimus perustuu palkalliseen työsuhteeseen, voit lukea siitä lisää täältä.

Koulutuksen kuvaus: 

Koulutus on suunnattu niille, jotka haluavat toimia joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä eläinhoitolassa tai löytöeläinkodissa.Koulutus sopii myös niille, jotka toimivat eläinhoitolayrittäjinä, mutta joilta puuttuu alan ammattitutkinto.

Eläinhoitolan pitäjän toimenkuvaan kuuluvat hoidettavien eläinten hoitotöiden lisäksi yrityksen toimitilojen puhtaana- ja kunnossapitotehtäviä, tarvikkeiden hankintaa, varastojen ylläpitoa ja täydentämistä sekä erilaisia asiakaspalvelutehtäviä.

Tutkinnon osat ja tutkinnon muodostuminen

Pakolliset tutkinnon osat 130 osp.:

  • eläintenhoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen 80 osp.
  • asiakaspalvelu eläinhoitolassa 50 osp.

Valinnaiset tutkinnon osat 20 osp. (valitaan yksi):

  • eläinalan yritystoiminta 20 osp.
  • eläinlajiryhmän hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen 20 osp.
  • tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 20 osp.
    • tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 20 osaamispisteen laajuisesti.

Tutkintokoulutus kestää noin vuoden. Opiskeleminen toteutuu pääasiassa työpaikalla oppien eläinhoitolassa tai löytöeläinkodissa, verkko-opintoina sekä yksilöllisesti suunniteltuna lähiopetuksena. Ennen kuin voi tulla valituksi koulutukseen,  tulee hakijalla olla tiedossa koulutussopimus- tai oppisopimuspaikka eläinhoitolasta tai löytöeläinkodista. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Tutkinnon perusteet löytyvät täältä.

Osaamisala: 
Eläinhoitolan osaamisala
Lisätietoja: 

Opettaja Jenny Konradsdal, jenny.konradsdal@livia.fi, p. 050 523 4758

Koulutuksen hinta: 

Osallistumismaksu 300 €.


Ammattiopisto Livia © 2020