Eläintenhoidon ammattitutkinto - Paimio

Ajankohta: 

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan tutkintokoulutus alkaa vuosittain marraskuussa. Koulutus kestää noin vuoden.  Klinikkaeläinhoitamisen osaamisala toteutetaan päiväopetuksena oppilaitoksella ja työpaikalla järjestettävänä koulutuksena (koulutussopimus tai oppisopimus).

Hakeminen: 

Haku alkaa tammikuussa 2020 ja päättyy huhtikuun lopussa.
Klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan haku: HAE KOULUTUKSEEN 

Koulutuksesta pidetään INFOILTA hakijoille to 7.5.2020 klo 17.00 Livian Paimion toimipaikassa os. Taatilantie 110, Paimio. Tilaisuudessa varataan myös haastatteluaikoja.

Oppisopimuskoulutukseen voi hakea joustavasti, lisätietoa täältä.

Eläinhoitolan osaamisalaan on jatkuva haku, lisätietoa täältä.

Pääsyvaatimuksina: Etusijalla ovat alalla työssä olevat ja kokemusta omaavat henkilöt. Kokemusta on voinut kartuttaa mm. alan perustutkinnolla, eläinalan työkokemuksella ja harrastustoiminnalla. Hakijat haastatellaan (infoillassa varataan haastatteluaikoja)

Koulutuksen kuvaus: 

Ammattitutkinnon opiskelija saa työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammattitaitoa, joka on perustutkintoa syvällisempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin.
Eläintenhoidon ammattitutkinto (150 osaamispistettä) koostuu pakollisista tutkinnon osista (110 – 130 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (20 – 40 osaamispistettä).

Osaamisalat 2020:

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan suorittanut voi työskennellä eläinklinikoilla sekä pieneläin- tai hevossairaaloissa. Hän osaa avustaa eläinlääkäriä hoitotoimenpiteissä, tehdä yleisimpiä laboratoriotutkimuksia, ottaa röntgenkuvia, toimia leikkaussalissa, tehdä välinehuoltoon liittyviä työtehtäviä ja huolehtia eläinpotilaiden hoidosta ja hyvinvoinnista. Lisäksi hän osaa toimia monipuolisissa ja vaativissa asiakaspalvelutehtävissä, huolehtia vastaanottotilojen siisteydestä ja varastojen täydennyksistä.
Pakolliset tutkinnon osat: Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen eläinklinikalla, leikkaussalotyöskentelyssä avustaminen ja välinehuolto eläinklinikalla, röntgenkuvaus eläinklinikalla, laboratoriotyöskentely eläinklinikalla ja asiakaspalvelu eläinklinikalla.

Valinnaisen tutkinnon osan kautta klinikkaeläinhoitamisen osaamisalassa voi syventää osaamistaan. Valitessaan Eläinalan yritystoiminta -tutkinnon osan hänellä on valmiudet toimia alan yrittäjänä eläinlääkärin työparina. Valitessaan Eläinlajiryhmän hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen -tutkinnon osan on opiskelijalla valmiuksia hoitaa myös laajempaa eläinlajimäärää.

Tutkinnon perusteet löytyvät TÄÄLTÄ  

Omaa tämän hetken osaamistasi voit arvioida: https://www.osaan.fi

Osaamisala: 
Klinikkaeläinhoitaminen 2020
Lisätietoja: 

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisala: 

opettaja/eläinlääkäri Hanna-Lea Taskinen puh. 050 4306 625

opintosihteeri Marja-Leena Suomi puh. 050 3039 833

Sähköpostitse: etunimi.sukunimi@livia.fi

Koulutuksen hinta: 

Osallistumismaksu 600 €.


Ammattiopisto Livia © 2020