Eläintenhoidon ammattitutkinto, trimmaaja

Ajankohta: 

vko 3/2020 - vko 13/2021 tai henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan huomioiden koulutuksen lähipäiväohjelma.

Hakeminen: 

Hakuaika on 17.11.2019 asti. Eläinten timmaamisen osaamisalan haku: HAE KOULUTUKSEEN

Koulutuksesta pidetään INFOILTA hakijoille ke 20.11.2019 klo 17-19 Livian Paimion toimipaikassa os. Taatilantie 110, Paimio. Tilaisuudessa varataan myös haastatteluaikoja. Hakijat haastatellaan ennen valintaa.

Kohderyhmä:

Koulutus on suunnattu koirien trimmaamisen tehtäviin tähtääville tai jo alalla toimiville, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan trimmaajana. Koulutus sopii hyvin myös eläinalan yrittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa koirien trimmauspalveluilla.

Valintaperusteet:

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan koulutuksen sopivuus hakijalle. Koulutuksen valintaperusteina ovat:

  • soveltuvuus alalle ja koulutukseen
  • eläinalan pohjakoulutus
  • eläinalan työkokemus (mm. kokemus koirien trimmaustyöstä ja -hoidosta)
  • koiraharrastustausta
  • koulutustarve (mm. alan yrittäjät tai yrittäjiksi aikovat)

Opiskelijavalinnat tehdään pisteytyksen ja haastattelun pohjalta.

Koulutuksen kuvaus: 

Koulutuksessa perehdytään eri rotuisten koirien turkinhoitoon ja trimmaukseen. Eläinten trimmaamisen osaamisalan suorittanut osaa toteuttaa eläimen trimmauksen yhdessä asiakkaan kanssa laatimansa trimmaussuunnitelman mukaisesti ja tehdä eläinten perusterveydenhoitoon liittyviä työtehtäviä. Lisäksi hän osaa toimia yrityksen asiakaspalvelutehtävissä ja opastaa asiakkaita eläinten hoitoon liittyvissä kysymyksissä. Eläinten trimmaamisen osaamisalan suorittanut voi toimia itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä trimmauspalveluja tarjoavassa yrityksessä.

Koulutuksen tavoitteena on eläintenhoidon ammattitutkinnon suorittaminen. Tutkinnon (150 osp.) muodostuminen:

Tutkintokoulutus sisältää lähiopetusta keskimäärin joka kolmas perjantai ja lauantai klo 9-16 ajalla 17.1.2020-11.12.2020.  Lähiopetus toteutetaan Paimion toimipisteessä. Lisäksi tutkintokoulutukseen sisältyy etä- ja verkko-opintoja sekä työpaikalla oppimista koulutus- tai oppisopimuksella. Opiskelijat suorittavat myös EA1-koulutuksen, lähiopetuspäiviä voi tulla lisää myös elänalan yritystoiminta -tutkinnon osan opetuksesta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. 

Koulutuksessa opit mm.:

  • tietoa koiraroduista sekä koiran anatomiasta ja hyvinvoinnista
  • koiran käsittelytaitoja
  • koiran trimmausta leikkaamalla ja nyppimällä
  • rotutrimmaukset
Osaamisala: 
Eläinten trimmaamisen osaamisala
Lisätietoja: 

Lisätietoja koulutuksesta Rosita Isotalo, rosita.isotalo@livia.fi, p. 0504389572. Lisätietoja koulutuksen suorittamisesta oppisopimuksella Mia Jokinen, mia.jokinen@livia.fi., p. 0503211040.

Koulutuksen hinta: 

Tutkintokoulutuksen osallistumismaksu on 800 €. Lisäksi opiskelija maksaa mahdolliset oppikirjat. Lähipäivien aikana oppilaitoksessa on mahdollisuus maksuttomaan majoitukseen.


Ammattiopisto Livia © 2019