Kalatalouden ammattitutkinto - Kalanjalostuksen osaamisala

Hakeminen: 

Hae koulutukseen Livian etusivulla 'Hae koulutukseen' -kohdasta  > Kalatalouden ammattitutkinto, kalanjalostuksen osaamisala.

Hakijat haastatellaan ennen valintaa.

Koulutuksen seuraava lähijakso alkaa maanantaina 11.3.2019

 

Koulutuksen kuvaus: 

Koulutuspaikkana Kalatalous- ja ympäristöopisto Paraisilla.

Kalanjalostaja on kalankäsittelyn ja -jalostuksen sekä kalakaupan huippuammattilainen, joka toimii työsuhteessa tai yrittäjänä. Hänen ydinosaamiseensa kuuluvat tuoreen kalastustuotteen ja kalajalosteiden perinpohjainen tuntemus ja käsittelyn ammattitason osaaminen.  Kalanjalostuksessa toimivien ammattilaisten työtehtävien kirjo on moninainen. Koulutus täydentää, varmistaa ja syventää perustutkinnossa tai työelämässä hankittua kalajalostuksen osaamista.

Kalatalouden ammattitutkintoon, kalanjalostuksen osaamisalaan johtava koulutus järjestetään monimuotokoulutuksena. Tutkinnossa vaadittava ammattitaito osoitetaan yhdessä työelämän kanssa järjestettävissä näytöissä. Koulutus kestää noin puolitoista vuotta aiemmasta työkokemuksesta ja opinnoista riippuen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Koko tutkinnon suorittavalla tutkinnonsuorittajalla on valmistavassa koulutuksessa neljä pakollista ja yksi valinnainen tutkinnon osa:

  • Pakolliset osat: Kalataloudessa toimiminen, Kalanjalostus, Kalanjalostuksen raaka-aineiden käsittely, Asiakaspalvelu ja myynti kalamyymälässä.
  • Valinnaisia tutkinnon osia: Yritystoiminta kalataloudessa / Tuotesuunnittelu, markkinointi ja myynti kalataloudessa

Tutkinnon perusteet löydät täältä

Omaa tämän hetken osaamista voit arvioida: www.osaan.fi

Ammattitutkintotason koulutuksen suorittaneelta odotetaan erinomaista fileointitaitoa ja tuotetuntemusta.  Hänen tulee hallita oman erityisalansa, kuten fileerauksen, savustamisen, vähittäismyynnin, tukkumyynnin, lähettämötyön tai muun erikoisalan tarkkaa osaamista, mutta olla myös monipuolinen kalanjalostuksen osaaja ja alan tuntija. Lisäksi edellytetään kalatalouden muiden ammattiosaajien, kuten kalastajien ja viljelijöiden toiminnan tuntemusta. Tutkinto on mahdollista suorittaa ns. alalle tulo -tutkintona.

Lisätietoja: 

Riikka Heino, riikka.heino@livia.fi, 050 3557 446

Koulutuksen hinta: 

Osallistumismaksu 320 €. Lisäksi kustannuksia syntyy erilaisten työelämän kortti- ja lupakoulutusten viranomaismaksuista.


Ammattiopisto Livia © 2020