Kalatalouden ammattitutkinto - Kalastusopastuksen osaamisala

Hakeminen: 

Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2019

Hakeutuminen koulutukseen 29.5. 2019 mennessä. Hae koulutukseen tästä linkistä avautuvalla sivustolla. Valitse hakulomake: Kalatalouden ammattitutkinto, kalastusopastuksen osaamisala, päivä monimotokoulutus.

Kysy tarvittaessa neuvoa hakemiseen: mikael.sarelin@livia.fi 

Kaikki hakijat haastatellaan. Haastattelut alkavat hakuajan päätyttyä yksilöhaastatteluina. Haastattelupäivät 5.6. ja 6.6. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan hakuajan päätyttyä.

 

Koulutuksen kuvaus: 

Kalastusopas

Olet kalastusopas tai haluat sellaiseksi? Kuinka pärjäät kiristyvässä kilpailussa? Miten rakennat maineesi oppaana? Ovatko tietosi ajan tasalla?

Oletko pohtinut, kuinka rakentaisit kalastusoppaan ammattitaitoasi niin, että pärjäisit myös tulevaisuudessa, entistä vaativampien asiakkaiden kanssa?

Varmin keino on osallistua kalatalouden ammattitutkintoon, kalastusopastuksen osaamisalaan johtavaan koulutukseen Liviassa. Kokemuksesi ja osaamisesi perustalle rakennetut henkilökohtaiset opinnot täydentävät tietosi kalabiologiassa, kalavesien hoidossa, lainsäädännössä ja luonnon ja paikallisen kulttuurin tuntemuksessa. Taitosi kalastusmenetelmissä, opastamisessa ja vesillä liikkumisessa päivittyvät tämän päivän vaatimuksia vastaaviksi. Yritystoiminnan ja markkinoinnin taitojen hallinta varmistaa, että kalastusmatkailuyrityksesi on kilpailukykyinen.

Koulutus järjestetään monimuotoisena: lähijaksoilla Paraisten saaristossa opitaan toimimaan kalastusoppaana ja tuntemaan Suomen luontoa. Etäjaksoilla perehdytään ohjatusti kalastusoppaan työn perustana oleviin teorioihin ja tietoihin. Opintojen aikana suoritetaan seuraavat  pätevyydet: vuokraveneen kuljettaja, matkailualan turvallisuuspassi, hygieniapassi, ensiapu 1 ja 2. Koulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kalastusopasyrittäjien kanssa.

​Koulutuksen aikana järjestetään 2-3 retkeä jokikalastus- ja vetouistelukohteisiin.  Retkien lopullinen määrä ja kohteet tarkentuvat koulutuksen alkaessa.
Kalastuslupien kustannukset 20 euroa /retki, lisäksi majoitus - ja järjestelykuluja kertyy toteutettavista retkistä yhteensä n. 80 euroa / tutkinnon suorittaja.

Kalastusoppaaksi pätevöityvä osoittaa ammattitaitonsa näytöissä. Kalastusoppaan tutkintokoulutuksessa saat alan viimeisimmät tiedot ja taidot ja tutustut alan muihin toimijoihin.

Tutkinnon perusteet löydät täältä:  https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3068221/reformi/rakenne

Omaa tämän hetken osaamista voit arvioida: www.osaan.fi

Ammattiopisto Liviassa, kalatalouden ammattitutkinnossa, kalastusopastuksen  osaamisalassa tarjottavat tutkinnon osat:

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Kalastusoppaan toimintaympäristön tuntemus
  • Kalastusopastustoiminta
  • Tuotesuunnittelu, markkinointi ja myynti kalataloudessa
  • Yritystoiminta kalataloudessa

Valinnaiset tutkinnon osat (1kpl valitaan)

  • Kansainvälisten asiakkaiden opastaminen
  • Eräruokapalveluiden järjestäminen
Lisätietoja: 

Mikael Sarelin
mikael.sarelin@livia.fi
050 4771877

 

Koulutuksen hinta: 

Osallistumismaksu 320 €. Lisäksi kustannuksia syntyy erilaisten työelämän lupa- ja korttikoulutusten viranomaismaksuista.


Ammattiopisto Livia © 2020