Metsäalan ammattitutkinto

Ajankohta: 

Tutkintokoulutuksen aloitus on 13.2.2020. Opetus tapahtuu pääosin joka toinen viikko torstai-iltaisin, perjantaipäivisin ja lauantaisin, jolloin työn ohella opiskelu on mahdollista.

Hakeminen: 

Koulutukseen haetaan: HAE KOULUTUKSEEN

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, lisätietoa täältä.

 Hakijat haastatellaan ennen valintaa.

Koulutuksen kuvaus: 

Koulutus on tarkoitettu:

  • metsätyöstä kiinnostuneille ammatinvaihtajille
  • metsänomistajille
  • uutta metsää hankkiville, jotka haluavat saada tietoa ja taitoa oman metsäomaisuutensa hoitoon.

Koulutuksen aikana opitaan hoitamaan metsiä metsänhoitosuositusten mukaisesti sekä arvioimaan puuston määrää ja rahallista arvoa. Koulutuksessa annetaan valmiudet tehdä metsänuudistamisen ja taimikonhoidon töitä sekä kunnostaa nuoria metsiä. Valinnaisuuden kautta opiskelija voi räätälöidä opintojaan haluamaansa suuntaan.

Metsäalan ammattitutkinnon, metsätalouden osaamisalan koulutus kestää monimuotokoulutuksena noin puolitoista vuotta. Opiskelun alussa jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa tarkennetaan opiskelijan henkilökohtaiset opiskelutavoitteet ja –ajat. Lähiopetus tapahtuu pääosin parillisina viikkoina: torstaisin 16-20, perjantaisin ja lauantaisin 8-16. Lisäksi kokonaisia lähiviikkoja koulutuksessa on viikot 8, 24 ja 42. (muutokset mahdollisia)

Metsäalan perustutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkintoon sisältyy pakollisia ja valinnaisia tutkinnon osia. Tutkintonimike määräytyy valinnaisten tutkinnon osien mukaan. Tutustu tutkinnon perusteisiin

Osaamisala: 
Metsätalouden osaamisala
Lisätietoja: 

Opettaja Matleena Lindström, puh. 050 5721738.
Sähköpostitse: etunimi.sukunimi@livia.fi

Koulutuksen hinta: 

Osallistumismaksu 100 e. Lisäksi kustannuksia aiheutuu turvavarusteista ja jonkin verran kirjallisuudesta. Pakolliset työelämän lupa- ja korttikoulutusten viranomaismaksut sisältyvät osallistumismaksuun.


Ammattiopisto Livia © 2020