Puutarha-alan perustutkinto, viheralan osaamisala, osatutkinto, työvoimakoulutus

Ajankohta: 

20.1.2020−30.4.2021.

Hakeminen: 

Koulutukseen haetaan sähköisesti te-palvelut.fi sivuilla koulutusnumerolla 688208. Hakuaika päättyy 12.12.2019. Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemusten ja haastattelun perusteella.

Koulutuksen kuvaus: 

Koulutus on tutkintotavoitteista ja se sisältää tutkinnon osia puutarha-alan perustutkinnosta painottuen viheralan osaamisalaan. Koulutus järjestetään työvoimakoulutuksena.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu viherrakentamisesta ja viheralueiden hoitotöistä kiinnostuneille ja alalle soveltuville työttömille tai työttömyysuhan alla oleville työnhakijoille. Pohjakoulutus- tai alan työkokemusvaatimusta ei ole. Hakijalta edellytetään huolellisuutta ja vastuullisuutta sekä hyvää fyysistä kuntoa.

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää viheralueiden kivitöiden tekemiseen ja kasvien istuttamiseen ja hoitamiseen liittyviä opintoja sekä erilaisten koneiden, laitteiden ja työvälineiden käyttöön ja huoltoon liittyviä opintoja. Opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa seuraavat puutarha-alan perustutkinnon osat:

Koulutuksen aikana suoritetaan myös työelämän lupa- ja korttikoulutuksia: ensiapu I, tulityö, tieturva jatyöturvallisuus, lisäksi kehitetään työelämä- ja työnhakuvalmiuksia.

Tutkinnon perusteet

Koulutuksen toteutus

Koulutus muodostuu lähi-, etä- ja verkko-opiskelusta sekä työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta koulutussopimuksella. Lähiopetus toteutetaan Ammattiopisto Livian Maaseutuopiston toimipisteessä Kaarinassa (Tuorlantie 1) ja aidoissa työmaakohteissa. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Osaamisala: 
viheralan osaamisala
Lisätietoja: 

Maaseutuopistolla voi omakustanteisesti majoittua ja ruokailla lähipäivien aikana.

Lisätietoa työvoimakoulutuksesta koulutussuunnittelija Mia Jokiselta p. 050 3211040, mia.jokinen@livia.fi ja koulutuksen sisällöstä tiiminvetäjä Hannu Haapamäeltä p. 050 3039802, hannu.haapamaki@livia.fi.

Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelinnumerosta 0295 020 702 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Koulutuksen hinta: 

Koulutus on työvoimakoulutusta ja opiskelijalle maksutonta lukuunottamatta työelämän lupa- ja korttikoulutuksiin liittyviä viranomaismaksuja.


Ammattiopisto Livia © 2019