Töihin maatilalle eläintenhoitajaksi -työvoimakoulutus

Ajankohta: 

12.11.2018−20.6.2019

Hakeminen: 

Koulutukseen haetaan sähköisesti te-palvelut.fi sivuilla (koulutusnumero 679443). Hakuaika on 1.6.-31.10.2018. Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemusten ja haastattelun perusteella.

Koulutuksen kuvaus: 

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat henkilöt, jotka haluavat työskennellä tuotantoeläintenhoitajana ja sekä maatalouden avustavissa tehtävissä. Pohjakoulutus- tai alan työkokemusvaatimusta ei ole. Hakijalta edellytetään huolellisuutta ja vastuullisuutta sekä hyvää fyysistä kuntoa. Hakijan tulee ottaa huomioon, että maataloustyössä altistuu rehu- ja eläinpölylle. Ajokortti on välttämätön.

Ammatillinen työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille aikuisille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa. Lue lisää työvoimakoulutusta täältä

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää mm. tuotantoeläinten ja hevosten hoitoon, maatilarakentamiseen sekä maatilakoneiden käyttöön ja huoltoon liittyviä opintoja. Opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa maatalousalan perustutkinnon osat: tuotantoeläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen sekä eläinlajikohtainen tuotanto tai hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen (esim. hevosten hoitaminen). Koulutuksen aikana voi suorittaa myös työelämän lupa -ja korttikoulutuksia. Lisäksi koulutus sisältää työnhakuvalmennusta. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille riittävät perusvalmiudet työskennellä maatalouden moniosaavana työntekijänä ja eläintenhoitajana.

Koulutuksen toteutus

Koulutus muodostuu lähi- ja etäopiskelusta sekä työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta koulutussopimuksella. Lähiopetus toteutetaan Ammattiopisto Livian Maaseutuopiston toimipisteissä Kaarinassa (Tuorlantie 1) ja Paimiossa (Taatilantie 110). Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Lisätietoja: 

Maaseutuopistolla voi omakustanteisesti majoittua ja ruokailla lähipäivien aikana.

Lisätietoa koulutuksesta opettaja Paula Kohijoelta paula.kohijoki@livia.fi tai p. 050 4103328. Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelinnumerosta 0295 020 702 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Koulutuksen hinta: 

Koulutus on työvoimakoulutusta ja opiskelijalle maksutonta lukuun ottamatta työelämän lupa- ja korttikoulutuksiin liittyviä viranomaismaksuja.


Ammattiopisto Livia © 2018