Viiniköynnösten viljely, 15 osp

Koulutuksen aikana tutustutaan viiniköynnösten viljelyyn ja tuotantoon eri näkökulmista – olipa tuotantosuuntana syöntirypäleet, viininvalmistus tai muu käyttö. Kurssin suorittamisesta saa 15 osaamispistettä ja sen voi suorittaa erillisenä kokonaisuutena tai osana tutkintoa.

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Koulutuspäivät järjestetään ajalla maaliskuu-lokakuu 2026.

Hakeminen

Hae koulutukseen oheisen hakulinkin kautta viimeistään 23.2.2026.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Hakijoilta edellytetään yleistä viljelykokemusta ja tavoitteellisuutta viiniköynnösten viljelyyn. Hakijat haastatellaan puhelimitse erikseen sovittuna ajankohtana.

Koulutuksen sisältö

Opetukseen kuuluu:

  • 7 lähipäivää Tuorlan toimipaikassa (Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö), kaikki päivät klo 9-15.
    • 6.3. ja 20.3.2026 // Aloitus, pistokaslisäys, rakenneleikkaukset
    • 8.5.2026 // Hoitotyöt, lajikevalinnat, viininviljelyn talouden hallinta
    • 8.6.2026 // Hoitotyöt, kesäleikkaukset, latvominen
    • 4.9.2026 // Sadonkorjuu, aistinvarainen arviointi, kasvustomittaukset
    • 11.9.2026 // Retkipäivä viinitilalle
    • 2.10.2026 // Talvisuojaukset, kasvukauden yhteenveto, viljelysuunnitelmien esittelyt
  • 2 päivää harjoittelua Ville Salmen viinitarhalla
  • 3 päivää harjoittelua koulun viinitarhalla heinäkuussa

Oppimisympäristöinä toimivat Tuorlan avomaan viinitarha sekä kasvihuone.

Kurssin suorittaminen edellyttää:

  • Osallistuminen lähipäiviin Tuorlassa
  • Harjoittelujaksoihin osallistuminen, yhteensä 5 päivää (Villen viinitarhalla ja koulun omalla viinitarhalla)
  • Oman viljelysuunnitelman laatiminen ja esittäminen kurssin päätteeksi
  • Näyttötilanne harjoittelun päätteeksi, jossa osoitetaan osaaminen käytännön työssä

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle

Koulutus on osallistujalle maksuton.

Lisätietoja

Liina Leivonmaa
p. 050 3410 412
etunimi.sukunimi@livia.fi

Koulutuspaikka

Kaarina, Tuorlantie 1