Viiniköynnösten viljely, 15 osp
Koulutuksen aikana tutustutaan viiniköynnösten viljelyyn ja tuotantoon eri näkökulmista – olipa tuotantosuuntana syöntirypäleet, viininvalmistus tai muu käyttö. Kurssin suorittamisesta saa 15 osaamispistettä ja sen voi suorittaa erillisenä kokonaisuutena tai osana tutkintoa.
Koulutuksen ajankohta ja kesto
Koulutuspäivät järjestetään ajalla maaliskuu-lokakuu 2026.
Hakeminen
Hae koulutukseen oheisen hakulinkin kautta viimeistään 23.2.2026.
Hakukelpoisuus ja valintakriteerit
Hakijoilta edellytetään yleistä viljelykokemusta ja tavoitteellisuutta viiniköynnösten viljelyyn. Hakijat haastatellaan puhelimitse erikseen sovittuna ajankohtana.
Koulutuksen sisältö
Opetukseen kuuluu:
- 7 lähipäivää Tuorlan toimipaikassa (Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö), kaikki päivät klo 9-15.
- 6.3. ja 20.3.2026 // Aloitus, pistokaslisäys, rakenneleikkaukset
- 8.5.2026 // Hoitotyöt, lajikevalinnat, viininviljelyn talouden hallinta
- 8.6.2026 // Hoitotyöt, kesäleikkaukset, latvominen
- 4.9.2026 // Sadonkorjuu, aistinvarainen arviointi, kasvustomittaukset
- 11.9.2026 // Retkipäivä viinitilalle
- 2.10.2026 // Talvisuojaukset, kasvukauden yhteenveto, viljelysuunnitelmien esittelyt
- 2 päivää harjoittelua Ville Salmen viinitarhalla
- 3 päivää harjoittelua koulun viinitarhalla heinäkuussa
Oppimisympäristöinä toimivat Tuorlan avomaan viinitarha sekä kasvihuone.
Kurssin suorittaminen edellyttää:
- Osallistuminen lähipäiviin Tuorlassa
- Harjoittelujaksoihin osallistuminen, yhteensä 5 päivää (Villen viinitarhalla ja koulun omalla viinitarhalla)
- Oman viljelysuunnitelman laatiminen ja esittäminen kurssin päätteeksi
- Näyttötilanne harjoittelun päätteeksi, jossa osoitetaan osaaminen käytännön työssä
Koulutuksen kustannukset opiskelijalle
Koulutus on osallistujalle maksuton.
Lisätietoja
Liina Leivonmaa
p. 050 3410 412
etunimi.sukunimi@livia.fi
Koulutuspaikka
Kaarina, Tuorlantie 1


