eläin

Eläinala

Kiinnostaako eläinkoulutus?

Liviassa on tarjolla maatalousalan perustutkinto/eläintenhoidon osaamisala ja eläintenhoidon ammattitutkinto, jossa osaamisaloja on viisi  (klinikkaeläinhoitaminen, eläinhoitola, eläinten kouluttaminen, koe-eläinhoitaminen ja eläinten trimmaaminen). Osaamisalojen aloitusajankohdat vuorottelevat työelämän tarpeen mukaan.

Opetukseen sisältyy teorian lisäksi runsaasti käytännön harjoituksia oppilaitoksen tiloissa sekä työpaikoilla järjestettävää koulutusta. Kaarinan toimipaikassa on tuotantoeläimiä ja Paimiossa on eläintilat pieneläimille sekä talli, jossa asustaa hevosten lisäksi lampaita. Oppilaitoksella on yhteistyökumppaneina maatiloja, hevostalleja sekä muita eläinalan yrityksiä, joissa tutustutaan erilaisiin eläimiin ja niiden hoitoon. Paimiossa sijaitsevassa  klinikka- ja hoitolarakennus Kirsussa toimivat eläinlääkärin palvelut sekä eläinhoitola. Siellä opiskelijat oppivat aidoissa asiakaspalvelutehtävissä eläinalaa.

Opiskelun tavoitteena on antaa opiskelijoille sellaiset valmiudet eläinalalta, että he pystyvät työllistämään itsensä yrittäjänä tai työskentelemällä vieraan palveluksessa.