Paraisten toimipaikka muuttaa Tuorlaan, Paraisille jää kenttäasema

Tulevan kesän aikana Livian Paraisten toimipaikan toiminta muuttaa suurelta osin Tuorlaan. Aiemmin Paraisille järjestetty luonto- ja ympäristöalan koulutus toimii jatkossa kokonaisuudessaan Tuorlasta käsin. Kalatalouden koulutuksien käyttöön Paraisille jää kenttäasema, josta käsin opintoihin kuuluva käytännön opetus pääsääntöisesti järjestetään. Tulevat kalastajat, vesiviljelijät ja kalastusoppaat operoivat siis jatkossakin meren äärellä! Kalatalouden teoriapainotteinen opetus järjestetään jatkossa Tuorlan toimipaikassa, jonne rakennetaan lisäksi kalanjalostuksen tilat.

Muuton myötä Paraisten asuntola jää pois käytöstä ja jatkossa kalatalouden ja kaikkien luonto- ja ympäristöalan opiskelijoiden on mahdollista hakea asuntoa Tuorlasta.

Miten muutto vaikuttaa Livian luonto- ja ympäristöalan koulutuksiin?

Luonto- ja ympäristöalan koulutustarjonnassamme muutto näkyy niin, että kaikkia neljää, meillä tarjolla olevaa luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon osaa voikin elokuusta alusta alkaen opiskella Tuorlan toimipaikassa.

Tuorlasta voi siis jatkossa valmistua luonto-ohjaajaksi, luonnonvaratuottajaksi, ympäristönhoitajaksi ja ympäristönhuoltajaksi.  Juuri nyt onkin hyvä hetki hakea elokuussa alkaviin perustutkintokoulutuksiimme. Muutosta huolimatta luonto-ohjaajien ja ympäristönhoitajien opetuksen painopistealueena säilyy saaristoluonto.

Kaikki Paraisten luonto-ja ympäristöalan koulutukset siirtyvät Tuorlaan, joten perustutkintojen lisäksi myös ammattitutkintokoulutukset löytyvät jatkossa Tuorlan toimipaikasta. Nyt ajankohtaisena on haku heinäkuun lopulla alkavaan eräoppaan ammattitutkintoon.

Muuton myötä luonto- ja ympäristöalan opettajien tiimit yhdistyvät. Uuden tiimin vetäjä Taina Timperi kommentoi muutosta näin: ”Kun kahden toimipaikan opettajat päätettiin yhdistää samaksi tiimiksi, syntyi uusi LUMOtiimi, jossa yhdistyy hienosti luonto- ja ympäristöalan koulutusten osaaminen. Paraisilta lähtö on varmasti haikeaa, mutta tiimien yhdistämisen tuoma tiiviimpi yhteiselo tuo varmasti näkyväksi uusia yhteistyömuotoja, ideoita ja innovaatioita, joista opiskelijamme ja koko ala hyötyvät. LUMO on lyhenne luonnon monimuotoisuudesta. Monipuolisen osaamisemme yhdistämisellä voimme toivottavasti olla vahvasti vaikuttamassa myös kestävien ratkaisujen edistämisessä ja luonnon monimuotoisuuden huomioimisessa.”

Muuttoa varten Tuorlassa valmistellaan uusia opetustiloja ja opettajille työhuoneita kaiken aikaa. Kun koulutukset syksyllä alkavat, toivotaan että kaikki Paraisilla pakatut muuttolaatikot ovat löytäneet oikeaan osoitteeseen ja pannukahveja päästään nauttimaan laavun uudella tulipaikalla.