Asuntolat

Ammattiopisto Livialla on kaksi opiskelija-asuntolaa Tuorlan ja Paimion toimipaikkojen yhteydessä. Paraisten asuntola jää pois käytöstä kevään 2024 jälkeen. Myös Kaarinan toimipaikassa opiskelevat voivat hakea asuntolapaikkaa Tuorlasta.

Etusijalla asuntoloihin ovat oppivelvolliset ja alle 18-vuotiaat perustutkinto-opiskelijat, joiden koulumatka on pitkä tai hankalasti järjestettävissä esimerkiksi puuttuvien julkisten kulkuyhteyksien vuoksi. Ammatti- tai erityisammattitutkinnon opiskelijoille tai lyhytkurssilaisille voidaan myös järjestää asuntolapaikka, jos huoneita on vapaana. Asuntolassa asuminen on maksutonta tutkinto-opiskelijoille. Työvoimakoulutukseen tai lyhytkursseille osallistuvilta asuntolassa asumisesta peritään maksu.

Asuntoloissa on pääasiassa kahden hengen huoneita. Asuntoloissa toimii asuntolaohjaaja, joka auttaa opiskelijoita asumiseen ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Lisäksi hän vastaa asumisrauhan säilymisestä ja yleisestä järjestyksestä asuntolassa. Asuntolaohjaajat järjestävät myös yhteiskuljetuksia kauppa-asioille ja mahdollisuuksien mukaan muuta vapaa-ajan ohjelmaa.

Osaan asuntoloista myös lemmikkieläimet ovat tervetulleita!

Opiskelija hakee asuntolapaikkaa lukukaudeksi kerrallaan omalla hakemuksella.

Hae asuntolapaikkaa

Tutustu asuntoloihin tarkemmin alla olevan valikon kautta. Lisäksi asuntolan yleiskirjeestä ja järjestyssäännöistä löydät hyödyllistä tietoa asuntoloissa asumisesta sekä yhteystiedot vika- ja ongelmatilanteita varten.

Lisätietoja:
Asuntolaohjaaja Aleksi Kaislaniemi, puh. 050 357 2624
Asuntolaohjaaja Tero Nieminen, puh. 050 303 9811

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Asuntolan yleiskirje 2024-2025

Asuntolasopimuksen malli

Asuntoloiden järjestyssäännöt

Asuntola Tuorla

 • Asuntola sijaitsee osoitteessa Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö. Asuntolan lähellä on bussipysäkit (Tuorla), bussilla pääsee suoraan sekä Kaarinan että Turun keskustaan. Tuorlan ohi liikennöivät linjat ovat 701-707.
 • Huoneessa on sänky patjalla, kirjoituspöytä, tuoli ja kaappi.
 • Joka solussa on yhteiskeittiö ja yhteiset wc- ja suihkutilat.
 • Asuntolassa on sauna, jonka yhteydessä kolikkokäyttöiset pyykinpesukoneet.
 • Harrastehuoneesta löytyvät mm. tv, pelikonsoli, biljardipöytä, lehtiä ja pelejä.
 • Lisäksi Tuorlassa on jalkapallokenttä, kuntosali, pingispöytä ja mahdollisuus käyttää koulun ATK-luokkaa ilta-aikaan.

Asuntola Paimio

 • Asuntola sijaitsee osoitteessa Taatilantie 110, 21530 Paimio. Paimion toimipaikkaan pääsee myös bussilla: linjat 705 ja 706 liikennöivät Turun keskustasta Paimion keskustan kautta, pysäkki Metsäkoulu.
 • Paimiossa on asuntolat erikseen naisille ja miehille.
 • Huoneessa on sänky patjalla, kirjoituspöytä ja tuoli.
 • Asuntolassa on yhteiskeittiö ja yhteiset wc- ja suihkutilat sekä sauna. Koululla on pyykinpesumahdollisuus. Lemmikit ovat asuntolaan tervetulleita.
 • Koulun tiloista löytyvät mm. kuntosali, biljardipöytä ja atk-luokka, jota voi käyttää iltaisin. Koulun ympäristössä on hyvät mahdollisuudet ulkoiluun tai harrastamiseen oman lemmikin kanssa. Myös ratsastaminen koulun hevosilla on mahdollista sovitusti.
 • Paimion keskustasta löytyy mm. jää- ja uimahalli, urheilukenttä, elokuvateatteri ja kirjasto.