Yhteishaku


Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun suorittaneille (tai ammatillista perustutkintoa vailla oleville hakijoille). Yhteishaku on keväisin. Lisätietoja yhteishausta Opintopolusta.

Yhteishaku 2022

  • Täytä hakemus osoitteessa opintopolku.fi

  • Hakuaika on  22.2.–22.3.2022

  • Hakuaika päättyy 22.3.2022 klo 15.00

  • Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 16.6.2022. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi.
  • Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 30.6.2022.

Lisätieto- ja hakulinkit kevään 2022 yhteishaussa mukana oleviin koulutuksiin julkaistaan tällä sivulla marraskuun 2021 loppuun mennessä.

Tutustu myös:

Jos olet jo suorittanut jonkin toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa ammatillisiin perustutkintoihin. Voit kuitenkin hakea Livian jatkuvan haun kautta haluamaasi ammatilliseen koulutukseen (ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot).  Haku tapahtuu Livian kotisivujen koulutusesittelyissä olevien hakulinkkien kautta tai täyttämällä avoimen koulutushakulomakkeen. 

Jatkuva haku tarkoittaa, että oppilaitokset voivat ottaa uusia opiskelijoita ympäri vuoden ja määritellä omat koulutuskohtaiset hakuajat. Lisäksi oppilaitokset päättävät hakumenettelyistä ja valintaperusteista. Jos et esimerkiksi tullut valituksi yhteishaussa, voit hakea suoraan oppilaitokseen jatkuvassa haussa.

Ammatillisen tutkinnon voit suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Tarvittaessa ota yhteyttä Ammattiopisto Livian opinto-ohjaajiin.