Yhteishaku

Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun suorittaneille, vailla ammatillista perustutkintoa oleville hakijoille. Yhteishaku on keväisin. Lisätietoja yhteishausta Opintopolusta.

Yhteishaku

  • Täytä hakemus osoitteessa opintopolku.fi
  • Hakuaika on 20.2.–19.3.2024
  • Hakuaika päättyy 19.3.2024 kello 15.00
  • Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 13.6.2024. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi.
  • Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 27.6.2024.

Kevään yhteishaussa mukana olevat perustutkintokoulutukset:

Puutarha-alan perustutkinnon sekä maatalousalan perustutkinnon (maatilatalouden tai eläintenhoidon osaamisala) opinnot on mahdollista suorittaa myös pienryhmässä. Haku näihin ryhmiin tapahtuu myös yhteishaun kautta.

Tutustu myös:

Oletko abi tai jo suorittanut jonkun muun tutkinnon? Hae jatkuvassa haussa!

Aiemmista vuosista poiketen, lukion suorittaneet eivät enää hae toisen asteen koulutuksiin yhteishaussa.

Jos olet jo suorittanut lukion, jonkin toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea jatkuvan haun kautta haluamaasi ammatilliseen koulutukseen (ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot). Jatkuva haku tarkoittaa, että oppilaitokset voivat ottaa uusia opiskelijoita ympäri vuoden ja määritellä omat koulutuskohtaiset hakuajat. Lisäksi oppilaitokset päättävät hakumenettelyistä ja valintaperusteista. Jos et esimerkiksi tullut valituksi yhteishaussa, voit hakea suoraan oppilaitokseen jatkuvassa haussa.

Tutustu koulutustarjontaamme ja tarkasta tutkintokohtaiset haku- ja aloitusajat. Osan koulutuksista voi aloittaa joustavasti milloin vain kalenterivuoden aikana. Jatkuva haku tapahtuu Livian kotisivujen koulutusesittelyissä olevien hakulinkkien kautta tai täyttämällä avoimen koulutushakulomakkeen.

Ammatillisen tutkinnon voit suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Tiina-Liisa Lehtinen, puh. 050 303 9806. Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)livia.fi.
Maatalous-, puutarha-, luonto-, eläin- ja metsäalat / Tuorlan ja Paimion toimipaikat

Opinto-ohjaaja Maria Axberg, puh. 040 045 1363. Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)livia.fi.
Sosiaali- ja terveysala sekä kalatalous- ja ympäristöalat / Kaarinan ja Paraisten toimipaikat