Tietokone

IT-ohjeet

Tälle sivulle kootaan opiskelijoiden IT-ohjelmien ohjeita.

MFA:n käyttöönotto

MFA:n käyttöönotto

MFA:n käyttöönotto

22.5. Alkaen opiskelijoille tulee käyttöön Microsoft Office 365-palveluihin Microsoft Authenticator-sovellus.

Ohjevideon ja kirjalliset ohjeet löydät tästä: 

MFA kun on salainen numero-ohjevideo

Näiden ohjeiden avulla otat käyttöön MFA:n eli kaksivaiheisen varmennuksen Livian Microsoft 365-tiliin.

MFA tulee kaikille opiskelijoille käyttöön 22.5.2023 alkaen. Eli päästäksesi muilla, kuin koulun koneilla (Omalla tietokoneella tai puhelimella) Micorsoft 365-palveluihin, pitää niihin tunnistautua salasanan lisäksi Microsoft Authenticator-sovelluksella.

Aloitetaan käyttöönotto livia.fi-sivulta ja ylhäällä mustasta palkista painamalla Office365-tekstiä.

Siitä pääset Microsoft 365-palveluiden kirjautumissivulle- Voit kirjautua sisälle kirjoittamalla oman Microsoft Office-tunnuksesi, eli etunimi.sukunimi@edu.livia.fi ja painamalla Seuraava-painiketta.

Sitten sinun pitää kirjoittaa salasana, joka on tunnistautumisen 1. vaihe. Paina salasanan kirjoittamisen jälkeen Kirjaudu sisään-painiketta.

Nyt uutena asiana Microsoft 365 pyytää sinulta lisätietoja, eli voit painaa Seuraava-painiketta

Sinua pyydetään asentamaan Authenticator sovellus puhelimeesi toista varmennustapaa varten. Authenticator sovelluksen saat ladattua Android-puhelimeen play kaupasta tai tästä linkistä. IOs-puhelimeen saat ladattua Authenticator sovelluksen App Storesta tai tästä linkistä. Kun olet ladannut sovelluksen, voit painaa Seuraava-painiketta.

Ja uudelleen Seuraava-painiketta.

Sitten sinun pitää avata puhelimeesi ladattu Authenticator-sovellus, että voit lukea siihen ikkunaan ilmestyvän QR-koodin.

Eli Authenticator-sovelluksessa sinun pitäisi ensin valita ylhäältä +-merkki lisätäksesi uuden tilin. Valitse Työ- tai koulutili ja Skannaa QR-koodi. Osoita puhelimen kameralla näytössäsi olevaan QR-koodiin, jolloin Authenticator-sovellus lukee koodin automaattisesti ja saat ilmoituksen, jossa kerrotaan tilin lisäämisen onnistuneen ja huomaat sinulle ilmestyneen Peimarin koulutuskuntayhtymä-kohdan Authenticator-sovellukseen.


 

 

Myös Selaimessa näkymä muuttuu ja sinun pitää kokeilla Sovelluksen toimintaa, eli syöttää Authenticator-sovellukseesi omassa ikkunassasi näkyvä koodi ja painaa KYLLÄ-painiketta.

Onnea, nyt sinulle on määritetty käyttöön Authenticator ja sinulla toimii kaksivaiheinen tunnistautuminen. Sitten voit painaa Seuraava ja Valmis-Painikkeita viimeistelläksesi asennuksen.

MFA-määrittämisen jälkeen kirjautuessasi muilla, kuin koulun koneilla Office365-palveluihin sinun pitää ensin kirjoittaa oma käyttäjätunnuksesi (etunimi.sukunimi@edu.livia.fi) ja salasanasi sekä Authenticator-sovellukseen ikkunaasi ilmestyvä koodi

Jos kuitenkaan koodia ei kirjoita hetkeen, tulee näkyviin ilmoitus, jossa kerrotaan, ettei vahvistusta tullut. Ei hätää, voit valita kohdan Lähetä uusi pyyntö Microsoft Authenticator sovellukseeni ja kirjoittaa puhelimeesi nyt ikkunaasi ilmestyvän koodin ja painaa KYLLÄ-painiketta.

Jos kirjautuminen ei toimi, voit kokeilla hanki koodi eri tavalla-kohtaa.

Voit valita käytä vahvistuskoodia-kohdan ja avaamalla puhelimesi Authenticator-sovelluksesta Peimarin koulutuskuntayhtymä-kohdan ja syöttämällä ikkunaan 6-numeroisen koodin. Huomaa, että koodi vaihtuu 30 sekunnin välein ja on siis voimassa vain sen aikaa.

Älä hyväksy MFA-autentikointia, mikäli et ole itse kirjautumassa palveluun. Näin kukaan muu ei voi kirjautua tunnuksillasi.

Salasanan vaihto-ohje

Salasanan vaihto-ohje

Alla olevasta linkistä löydät salasanan vaihto-ohjeet:

https://livia.inschool.fi/news/1112