Koronaohjeet Livian opiskelijoille ja Liviassa vieraileville

Ammattiopisto Livian koronaohjeet opiskelijoille ja Liviassa vieraileville                           

6.8.2020 (muokattu 18.8., 6.10. ja 27.11.)

Aluehallintovirastot antoivat keväällä 2020 päätökset opetustilojen käyttämisestä. Vastaavia päätöksiä on tehty myös syyslukukaudelle 2020. Tartuntatautilain mukaan kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaava toimielin voi päättää toimialueellaan oppilaitosten ja päiväkotien tilojen sulkemisesta osittain tai kokonaan. Aluehallintovirasto voi tehdä alueellaan vastaavat päätökset silloin, kun ne ovat tarpeen usean kunnan alueella. Syksyllä 2020 koulutus aloitettiin lähiopetuksena oppilaitoksessa ja työpaikoilla. Seuraamme koronatilannetta ja olemme ohjeiden mukaan toteuttaneet myöhemmin syksyllä osan opetuksesta etäopetuksena. Opiskelijoiden yksilöllinen tilanne huomioidaan osana henkilökohtaistamista. Opiskelijoita tiedotetaan opetuksen muutoksista wilmassa.

Lähiopetuksessa on suositeltavaa noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 11.5.2020 antamia väljyys- ja hygieniaohjeita.

Livian lyhytohjeet:

  1. Sairaana ei saa tulla Livian tiloihin. Sairastuessasi lieväänkin flunssaan tai kuumeeseen, et voi tulla opiston tiloihin. Myös asuntolasta tulee poistua. Jos perheenjäsenesi sairastuu, myös sinun tulee jäädä pois lähiopetuksesta.
  2. Noudata hyvää käsihygieniaa kaikkialla. Pese kätesi usein ja aina ennen ruokalaan menoa. Pese kätesi aina kun vaihdat rakennuksesta tai tilasta toiseen.
  3. Pidä turvavälit kaikissa tilanteissa
  4. Suosi sähköistä asiointia aina kun se on mahdollista (opintotoimisto, opettajat, opintojenohjaajat)

 

Ammattiopisto Livian ohjeet opiskelijoille ja Liviassa vieraileville maskien käytöstä               5.10.2020

THL:n ja maamme hallituksen suosituksen mukaan suositetaan kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä tai kun ollaan lähellä toisia ihmisiä (esimerkiksi pikkubusseissa). Maskit hankitaan itse.

3.10.2020 alkaen sairaanhoitopiirin suositus on, että Kaarinan alueella julkisissa tiloissa käytetään maskia. Toivomme, että opiskelijat ja vierailijat noudattavat suositusta Sosiaali- ja terveysopistossa ja Tuorlassa.

Maskia suositellaan käytettäväksi myös Paimion ja Paraisten toimipaikoissa oman harkinnan mukaan.

Kotikunnastasi voit tiedustella apua maskien hankintaan.

Maskit ovat lisäsuoja, tärkeintä on noudattaa ylempänä ilmoitettuja korona-ohjeitamme.

 

Mikäli sinulla on kysyttävää tai tarvitset neuvoa, voit ottaa yhteyttä kuraattori Martti Haikkaan, puh 050 406 8751, martti.haikka(at)livia.fi. Kiireellisissä tilanteissa ota yhteys opiston sijaintikunnan terveydenhuollon päivystykseen tai soita 112.