Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinten trimmaamisen osaamisala

Koulutuksen ajankohta ja kesto
Tammikuu/2024 – kevät/2025 tai henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan huomioiden koulutuksen lähipäiväohjelma.

Hakeminen
Hakeutuminen tammikuussa 2024 alkavaan koulutukseen tapahtuu 30.9.2023 saakka oheisesta linkistä:
Hakijoille pidtään infoilta TEAMSin kautta ke 4.10.2023 klo 17.00. Linkki lähetetään kaikille hakijoille sähköpostitse. Kaikki hakijat haastatellaan ja infossa voi varata haastatteluajan.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit
Koulutus on suunnattu koirien trimmaamisen tehtäviin tähtääville tai jo alalla toimiville, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan trimmaajana. Koulutus sopii hyvin myös eläinalan yrittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa koirien trimmauspalveluilla.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Koulutuksessa perehdytään eri rotuisten koirien turkinhoitoon ja trimmaukseen. Eläinten trimmaamisen osaamisalan suorittanut osaa toteuttaa eläimen trimmauksen yhdessä asiakkaan kanssa laatimansa trimmaussuunnitelman mukaisesti ja tehdä eläinten perusterveydenhoitoon liittyviä työtehtäviä. Lisäksi hän osaa toimia yrityksen asiakaspalvelutehtävissä ja opastaa asiakkaita eläinten hoitoon liittyvissä kysymyksissä. Eläinten trimmaamisen osaamisalan suorittanut voi toimia itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä trimmauspalveluja tarjoavassa yrityksessä.

Koulutuksen tavoitteena on eläintenhoidon ammattitutkinnon suorittaminen.

Tutkintokoulutus sisältää lähiopetusta keskimäärin joka kolmas pääsääntöisesti torstai ja perjantai klo 9 – 16 tammi – joulukuu. Lähiopetus toteutetaan Paimion toimipaikassa. Lisäksi tutkintokoulutukseen sisältyy etä- ja verkko-opintoja sekä työpaikalla oppimista koulutus- tai oppisopimuksella. Koulutukseen sisältyy myös ensiaputaidot. Lähiopetuspäiviä voi tulla enemmän elänalan yritystoiminta -tutkinnon osan opetuksesta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Koulutuksessa opit mm.

  • tietoa koiraroduista sekä koiran anatomiasta ja hyvinvoinnista
  • koiran käsittelytaitoja
  • koiran trimmausta leikkaamalla ja nyppimällä
  • rotutrimmaukset

Lisätietoja
Tiiminvetäjä Rosita Isotalo, puh. 050 438 9572

Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle
Tutkintokoulutuksen osallistumismaksu on 800 €. Lisäksi opiskelija maksaa mahdolliset oppikirjat. Lähipäivien aikana oppilaitoksessa on mahdollisuus maksuttomaan majoitukseen. Jos toteutus on kokonaan oppisopimuskoulutuksena, tutkintokoulutuksessa ei ole osallistumismaksua.

Koulutuspaikka
Paimio, Taatilantie 110

Pakolliset tutkinnon osat, 130 osp

  • Koirien trimmaaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen
  • Asiakaspalvelu trimmaamossa

 

Valinnaiset tutkinnon osat, 20 osp

Valitaan yksi osa (20 osp)

  • Eläinalan yritystoiminta
  • Tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta