Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinten trimmaamisen osaamisala

Koulutuksen ajankohta ja kesto
Koulutus järjestetään ajalla tammikuu 2025 – kevät 2026 tai henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan huomioiden koulutuksen lähipäiväohjelma.

Hakeminen
Haku tammikuussa 2025 alkavaan koulutukseen alkaa 1.5.2024 ja päättyy 13.10.2024.

Hakijoille pidetään koulutusinfo Teamsin kautta 15.10.2024 klo 17. Linkki tapahtumaan toimitetaan hakijoille sähköpostitse. Kaikki hakijat haastatellaan ja infossa voi varata haastatteluajan.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit
Koulutus on suunnattu koirien trimmaamisen tehtäviin tähtääville tai jo alalla toimiville, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan trimmaajana. Koulutus sopii hyvin myös eläinalan yrittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa koirien trimmauspalveluilla.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Tutkintokoulutus sisältää lähiopetusta keskimäärin joka kolmas viikko pääsääntöisesti torstai ja perjantai klo 9 – 16 tammi – joulukuu. Lähiopetus toteutetaan Paimion toimipaikassa. Lisäksi tutkintokoulutukseen sisältyy etä- ja verkko-opintoja sekä työpaikalla oppimista koulutus- tai oppisopimuksella. Koulutukseen sisältyy myös ensiaputaidot. Lähiopetuspäiviä voi tulla enemmän eläinalan yritystoiminta -tutkinnon osan opetuksesta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Koulutuksessa perehdytään eri rotuisten koirien turkinhoitoon ja trimmaukseen. Eläinten trimmaamisen osaamisalan suorittanut osaa toteuttaa eläimen trimmauksen yhdessä asiakkaan kanssa laatimansa trimmaussuunnitelman mukaisesti ja tehdä eläinten perusterveydenhoitoon liittyviä työtehtäviä. Lisäksi hän osaa toimia yrityksen asiakaspalvelutehtävissä ja opastaa asiakkaita eläinten hoitoon liittyvissä kysymyksissä. Eläinten trimmaamisen osaamisalan suorittanut voi toimia itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä trimmauspalveluja tarjoavassa yrityksessä.

Koulutuksessa opit mm.

  • tietoa koiraroduista sekä koiran anatomiasta ja hyvinvoinnista
  • koiran käsittelytaitoja
  • koiran trimmausta leikkaamalla ja nyppimällä
  • rotutrimmaukset

Lisätietoja
Tiiminvetäjä Rosita Isotalo, puh. 050 438 9572
etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle
Tutkintokoulutuksen osallistumismaksu on 800 €. Lisäksi opiskelija maksaa mahdolliset oppikirjat. Lähipäivien aikana oppilaitoksessa on mahdollisuus maksuttomaan majoitukseen. Jos toteutus on kokonaan oppisopimuskoulutuksena, tutkintokoulutuksessa ei ole osallistumismaksua.

Koulutuspaikka
Paimio, Taatilantie 110

Pakolliset tutkinnon osat, 130 osp

  • Koirien trimmaaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen
  • Asiakaspalvelu trimmaamossa

 

Valinnaiset tutkinnon osat, 20 osp

Valitaan yksi osa (20 osp)

  • Eläinalan yritystoiminta
  • Tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta