Eläintenhoidon ammattitutkinto, koirahieronnan osaamisala

Koulutuksen ajankohta ja kesto
Seuraava koulutus alkaa tammikuussa 2025 ja kestää kevääseen 2026. Opiskelijan aikataulu määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan huomioiden koulutuksen lähipäivien ohjelma.

Hakeminen
Haku tammikuussa 2025 alkavaan koulutukseen alkaa 1.5.2024 ja päättyy 13.10.2024.

Hakua koskeva koulutusinfo järjestetään Teamsillä 15.10.2024 klo 17. Linkki tapahtumaan toimitetaan hakijoille sähköpostitse. Kaikki hakijat haastatellaan ja haastatteluaikoja voi varata koulutusinfossa.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit
Koulutus on suunnattu koirahierojan tehtäviin tähtääville tai jo alalla toimiville, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan koirahierojana. Koulutus sopii hyvin myös eläinalan yrittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa koirien hierontapalveluilla.

Opiskelijaksi hakevalla tulee olla eläinalan tai muun soveltuvan alan koulutus ja työkokemus tai vahva muuten hankittu osaaminen.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Koulutuksen tavoitteena on eläintenhoidon ammattitutkinnon suorittaminen.

Tutkintokoulutus sisältää lähiopetusta keskimäärin joka kolmas viikko torstaina ja perjantaina. Lähiopetus toteutetaan Paimion toimipaikassa. Lisäksi tutkintokoulutukseen sisältyy verkko-opintoja ja itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla oppimista koulutus- tai oppisopimuksella.

Kouluttajana toimii Oona Mäkiniemi, joka on koulutukseltaan mm. maatalousalan perustutkinnon käynyt eläintenhoitaja, eläintenhoitajan ammattitutkinnon käynyt klinikkaeläinhoitaja sekä koirahieroja.

Lisätietoja
Tiiminvetäjä Rosita Isotalo, puh. 050 438 9572
etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle
Tutkintokoulutuksen osallistumismaksu on 600 €. Lisäksi opiskelija maksaa mahdolliset oppikirjat. Lähipäivien aikana oppilaitoksessa on mahdollisuus maksuttomaan majoitukseen. Jos toteutus on kokonaan oppisopimuskoulutuksena, tutkintokoulutuksessa ei ole osallistumismaksua.

Koulutuspaikka
Paimio, Taatilantie 110

Pakolliset tutkinnon osat, 130 osp

  • Koiran rakenteen ja anatomian arviointi
  • Koirien hieronta ja hyvinvoinnista huolehtiminen
  • Asiakaspalvelu koirahieronnassa

 

Valinnaiset tutkinnon osat, 20 osp

  • Eläinalan yritystoiminta