Grundexamen inom natur och miljö. Miljövårdare. Flerformstudier

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Tvåspråkig Miljövårdarutbildning  from hösten 2023. Undervisningen går främst på finska men med stöd och material på svenska.

Hakeminen

Sök till utbildningen från bifogad hyperlänk

Ansökan är på finska men du kan svara på svenska

Sök tom 31.7.2023. Vi kallar alla sökanden till intervju.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Grundexamen i natur och miljö, miljövårdarutbildning Pargas hösten 2023
Miljövårdarutbildningen vänder sig till personer över 18 års ålder, som funderar över möjligheterna att göra naturen sitt yrke, byta bransch eller annars bara vill utveckla sitt kunnande. Miljövårdarutbildningen förverkligas som flerformsstudier med ca 15 närstudieveckor/läsår och handledda distansstudier under den övriga tiden. Utbildningen som inleds hösten 2023 pågår till juni 2025.

Inom miljövårdsbranchen i Finland förekommer en hel del material enbart på finska, så det förekommer även finskspråkigt utbildningsmaterial under utbildningen. Vi strävar dock till att ha så mycket undervisningsmaterial som möjligt på svenska.

Utbildningen lämpar sig även för dig som är finskspråkig men vill stärka dina kunskaper i svenska. Alla våra lärare kan både finska och svenska och kan hjälpa dig med terminologi mm.

Fiskeri- och miljöinstitutet ”Fiskis” ligger på ön Kirjala i Pargas ca 25 km från Åbo. I undervisningen utnyttjar vi institutets ypperliga läge med tanke på lärmiljöer. I söder öppnar sig Skärgårdshavet och med dess mångformiga natur, och i norr och öster finns det fina skogsområden med bla Kurjenrahka och Tykö nationalparker. Vi har även ett nära samarbete med lokala företagare och även andra aktörer i hela Egentliga Finland.

Skolan har ett internat för studeranden som bor på annan ort. Här kan man bo kostnadsfritt under närstudiedagarna. Buss nr 801 går med ca 30 min mellanrum från Åbo busstation.

Lisätietoja

Lektor, Miljöteamets teamdragare Charlotta Hagman, tel. 050 355 6886

Email: förnamn.efternamn(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle

Studierna är kostnadsfria. Ett kostnadsfritt mål mat per närstudiedag erbjuds alla grundstudiestuderanden. Skolan har ett internat för studeranden som bor på annan ort. Här kan man bo kostnadsfritt under närstudiedagarna.

Utgifter för verktyg, arbetskläder och korten (eld- och arbets-säkerhet) kan uppstå.

Koulutuspaikka
Parainen, Kalakouluntie 72