Hedelmä- ja vihannesosastomestariksi oppisopimuskoulutuksella

Koulutuksen ajankohta ja kesto
Oppisopimuskoulutuksen ajankohta on 6.5.2024 – 23.5.2025. Lähipäiväjaksot järjestetään touko-, elo-, syys-, marras-, tammi- ja maaliskuussa kahden päivän jaksoissa. Lähipäivät toteutetaan Kaarinassa. Lähipäivinä voidaan tehdä myös opintomatkoja lähialueen viljelmille.

Koulutussuunnitelmasta (pdf) löydät koulutuksen päivämäärät ja koulutuspäivien sisällöt.

Jokaiselle laaditaan koulutuksen järjestäjän toimesta henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma.

Hakeminen
Haku koulutukseen 7.4.2024 mennessä hakulinkin kautta.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit
Koulutus on suunnattu päivittäistavarakauppojen heviosastojen vastaaville ja myyjille joilla on vähintään yhden vuoden työkokemus heviosastolta. Oppisopimuskoulutukseen hakeutumisesta sovitaan työnantajan kanssa. Oppisopimuskoulutus on hyvä vaihtoehto, kun työntekijältä puuttuu ammatillinen koulutus tai halutaan kehittää työntekijän ammattitaitoa ja osaamista. Oppisopimuskoulutus perustuu opiskelijan ja työnantajan väliseen kirjalliseen määräaikaiseen työsopimukseen (oppisopimus laaditaan nykyisen työsuhteen päälle). Oppisopimuskoulutuksessa olevan opiskelijan viikoittaisen työajan tulee olla keskimäärin vähintään 25 tuntia koulutukseen liittyvissä tehtävissä.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Ammattiopisto Livia järjestää hedelmä- ja vihannesosastoilla työskenteleville henkilöille oppisopimuskoulutusta, joka rakentuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ja kuudesta kahden päivän pituisesta lähipäiväjaksosta sekä etäopetuksesta ja -tehtävistä.

Koulutus on tutkintotavoitteista ja se perustuu koulutuksen järjestäjän suunnittelemiin puutarha-alan perustutkinnon paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuviin tutkinnon osiin:

  • hedelmä- ja vihannesosastosta huolehtiminen 15 osp
  • lähiruoan ja luomutuotteiden tunteminen 5 osp
  • tavaratalon tai marketmyymälän kukkaosaston hoitaminen 5 osp

Opetus sisältää myös asiakkaiden neuvontatyössä hyödynnettävää tietoa hevi -tuotteiden käsittelystä ja ruoaksi valmistamisesta, vegaaniruokavaliosta sekä hevi-tuotteiden ravintosisällöistä.

Jokaiselle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma. Osaaminen osoitetaan näytöissä ja hyväksytyistä suorituksista saa osatutkintotodistukset.

Lisätietoja
Tutoropettaja Tiina Uusitupa, p. 050 4413024
etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuun ottamatta mahdollisia työelämän lupa- ja korttikoulutusten viranomaismaksuja.  Opiskelija saa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana palkkaa. Lähipäiväjaksojen ajalta opiskelija voi anoa koulutuksenjärjestäjältä opintososiaalisia etuuksia, mikäli työnantaja ei maksa lähiopetuspäiviltä palkkaa. Lähipäivinä opiskelijoilla on maksuton majoitusmahdollisuus (majoittua voi jo tarvittaessa edellisenä iltana), ruokailut ovat omakustanteisia (lounas n. 4 €). Matkakorvauksia maksetaan edullisimman matkustustavan mukaan.

Koulutuspaikka
Kaarina, Tuorlantie 1