HEVI-Taitaja, oppisopimuskoulutus, 15 osp
HEVI-Taitaja tarjoaa käytännönläheisen ja monipuolisen perehdytyksen hedelmien ja vihannesten kaupanpidon osa-alueisiin. Koulutuksen aloitus on kahdesti vuodessa (tammi- ja syyskuussa) ja kestää 6 kuukautta. Se soveltuu erityisesti kaupan alan osaajille, jotka haluavat kehittää taitojaan vastuullisessa myynnissä, esillepanossa ja asiakaspalvelussa.
Koulutuksen ajankohta ja kesto
Koulutus järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Oppisopimuskoulutuksen aloitukset ovat 13.1. ja syksyn aloitus on 1.9.2026. Lähipäivät toteutetaan Ammattiopisto Livian tiloissa Kaarinan Tuorlassa. Lähipäivinä voidaan tehdä myös opintomatkoja lähialueen viljelmille.
Koulutussuunnitelmasta (PDF) löydät koulutuksen päivämäärät ja koulutuspäivien sisällöt.
Hakeminen
Haku koulutukseen alkaa 3.11.2025 ja päättyy 10.12.2025.
Hakukelpoisuus ja valintakriteerit
Koulutus on suunnattu päivittäistavarakauppojen heviosastojen vastaaville ja myyjille joilla on vähintään yhden vuoden työkokemus heviosastolta. Oppisopimuskoulutukseen hakeutumisesta sovitaan työnantajan kanssa. Oppisopimuskoulutus on hyvä vaihtoehto, kun työntekijältä puuttuu ammatillinen koulutus tai halutaan kehittää työntekijän ammattitaitoa ja osaamista.
Oppisopimuskoulutus perustuu opiskelijan ja työnantajan väliseen kirjalliseen määräaikaiseen työsopimukseen (oppisopimus laaditaan nykyisen työsuhteen päälle). Oppisopimuskoulutuksessa olevan opiskelijan viikoittaisen työajan tulee olla keskimäärin vähintään 25 tuntia koulutukseen liittyvissä tehtävissä.
Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Ammattiopisto Livia järjestää hedelmä- ja vihannesosastoilla työskenteleville henkilöille oppisopimuskoulutusta, joka rakentuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ja lähiopetuksesta. Lähiopetus järjestetään kahdessa jaksossa: alkuvaiheessa ja loppupuolella koulutusta (katso koulutussuunnitelma). Työpaikalla tapahtuva koulutus sisältää työpaikkakohtaisiin järjestelmiin tutustumista.
Koulutuksessa käsitellään seuraavia osa-alueita:
- Luomu ja lähituotanto
- Asiakaspalvelu ja esillepano
- Ruuanvalmistus
- Laatu ja varastointi
Osaaminen osoitetaan näytöissä, jotka suoritetaan aloitusajankohdasta riippuen kesäkuussa tai tammikuussa. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä suunnittelemalla omaa työtään ja tekemällä hedelmä- ja vihannesosaston ajankohtaisia työtehtäviä omalla työpaikallaan.
Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osaamista HEVI-tuotteiden vastuullisessa myynnissä, asiakaspalvelussa ja laadunhallinnassa – käytännönläheisesti ja työelämälähtöisesti.
Lisätietoja
Tutoropettaja Tiina Uusitupa
p. 050 4413 024
etunimi.sukunimi(at)livia.fi
Koulutuksen kustannukset opiskelijalle
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuun ottamatta mahdollisia työelämän lupa- ja korttikoulutusten viranomaismaksuja. Opiskelija saa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana palkkaa. Lähipäiväjaksojen ajalta opiskelija voi anoa koulutuksenjärjestäjältä opintososiaalisia etuuksia, mikäli työnantaja ei maksa lähiopetuspäiviltä palkkaa. Lähipäivinä opiskelijoilla on maksuton majoitusmahdollisuus (majoittua voi jo tarvittaessa edellisenä iltana), ruokailut ovat omakustanteisia (lounas n. 4 €). Matkakorvauksia maksetaan edullisimman matkustustavan mukaan.
Koulutuspaikka
Kaarina, Tuorlantie 1