savustetut kalat

Kalanjalostaja, Kalatalouden ammattitutkinto, kalanjalostuksen osaamisala

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Seuraava koulutus alkaa syyskuussa 2022. Koulutus kestää noin puolitoista vuotta aiemmasta työkokemuksesta ja opinnoista riippuen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Hakeminen
Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Ammattitutkinnon suorittamiseen soveltuu henkilö, jolla on joko kalatalouden perustutkinto tai alan työkokemusta noin 3 vuotta. Tutkinto sopii myös henkilölle, joka työskentelee parhaillaan kalanjalostuksen parissa. Tällöin tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksena.

 

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Tutkinnon laajus on 150 osp.

Koko tutkinnon suorittavalla tutkinnonsuorittajalla on koulutuksessa neljä pakollista ja yksi valinnainen tutkinnon osa:

Pakolliset osat:
Kalataloudessa toimiminen 
Kalanjalostus 
Kalanjalostuksen raaka-aineiden käsittely

Asiakaspalvelu ja myynti kalamyymälässä

Valinnaisia tutkinnon osia:
Yritystoiminta kalataloudessa
Tuotesuunnittelu, markkinointi ja myynti kalataloudessa

Tutkinnon suorittamisessa vaihtelevat lähipäivät ja etäopiskelu. 

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Kalatalouden (EAT) erikoisammattitutkinto

Lisätietoja

Tiiminvetäjä Arto Katajamäki, puh. 050 355 5569

Opintosihteeri Rita Lindström, puh. 050 303 6513

Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle

Osallistumismaksu 300 €. Lisäksi kustannuksia syntyy erilaisten työelämän kortti- ja lupakoulutusten viranomaismaksuista.

Koulutuspaikka
Parainen, Kalakouluntie 72