Luonnon monimuotoisuutta tukeva viheralueiden kunnossapito – osatutkinto

Viheralan opiskelija tai ammattilainen, tule Ammattiopisto Liviaan oppimaan luonnon monimuotisuudesta rakennetuilla viheralueilla.

Opiskelusi aikana opit kehittämään ja ylläpitämään ympäristön monimuotoisuutta kunnossapitotöitä tehdessäsi. Tutustut erilaisiin luontotyyppeihin ja elinympäristöihin. Käymme läpi maaperän ja kasvillisuuden merkitystä ympäristön monimuotoisuuden edistäjänä. Lisäksi opit valitsemaan sopivat työmenetelmät alueiden monimuotoisuuden hoidossa ja ymmärrät toimenpiteiden merkityksen eri luontotyyppeihin ja lajistoihin.

Opintojen aikana suunnittelet ja/tai kunnossapidät monimuotoista viheraluetta. Tämä toteutetaan joko työpaikallasi tai hakemalla työelämästä jaksoon sopiva projekti. Lisäksi olet valmis tekemään portfolion opintoihin liittyvää näyttöä varten.

Koulutuksen ajankohta ja kesto
Koulutus järjestetään ajalla helmikuu – elokuu 2025, haku aukeaa syyskuussa 2024.

Hakeminen
Hakulinkki koulutukseen avataan tällä sivulla kun hakuaika alkaa.

Hakijan tulee osallistua Microsoft Teams-ohjelman välityksellä pidettävään hakeutumisinfoon, joka pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.
Hakijoille lähetetään sähköpostitse Microsoft Teams-linkki hakeutumisinfotilaisuuteen muutama päivä hakuajan päättymisen jälkeen.
Hakeutumisinfotilaisuuden lopussa varataan haastatteluajat.
Hakijat haastatellaan ensisijaisesti Ammattiopisto Livian tiloissa Kaarinassa. Tarvittaessa haastattelu voidaan tehdä Microsoft Teamsin välityksellä.
Haastattelun kesto 15 min.
Kurssi toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 10 henkilöä.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Yleiset valintakriteerit
ja niiden lisäksi hakijan edellytykset lähiopetuspainotteiseen opiskeluun.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Opinnot koostuvat lähiopetuksesta, etäopetuksesta, opintoretkistä sekä käytännön työtehtävistä. Tutkintokoulutukseen sisältyy myös näyttö. Lähiopetusta on noin kerran kuukaudessa, yhden – kolmen päivän jaksoissa.

Suoritettava tutkinnon osa on Luonnon monimuotoisuutta tuleva viheralueiden kunnossapito (15 osaamispistettä) ja se on osatutkintotavoitteinen tutkintokoulutus.

Lisätietoja

Katriina Rautala

etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle

Tutkintotavoitteinen koulutus on osallistujalle maksuton.

Koulutuspaikka

Kaarina, Tuorlantie 1