Luonnontuotejalostaja, luontoalan ammattitutkinto

Menesty luonnontuotejalostajana!

Onko sinulla idea luonnontuotealan tuotteesta tai palvelusta, mutta et oikein tiedä, miten edetä? Haluatko syventää osaamistasi ja saada apua ja ohjausta ideasi tuotteistamisessa? Ammattiopisto Liviassa huhtikuussa 2024 starttaavasta luonnontuotealan ammattitutkintokoulutuksesta hankit työkalut tuotteittesi kehittämiseen ja markkinoille tuomiseen!

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Koulutus toteutetaan ajalla 9.4.2024 – 20.9.2025, kesto 17 kk. Opetus on monimuoto-opetusta, sisältäen pääosin lähiopetusta arkipäivinä, etätehtäviä ja työelämässä oppimista.

Hakeminen

Haku koulutukseen on auki 15.1. – 25.2. Hakeutuminen tapahtuu oheisen linkin kautta.

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelut järjestetään viikolla 10.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Koulutus soveltuu, jos sinulla on luonto- ja ympäristöalan tai muu luonnonvara-alan perustutkinto tai alan työkokemusta tai muuten hankittua osaamista esim. vahvan harrastuneisuuden kautta.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Paikallisten raaka-aineiden jalostaminen korkealaatuisiksi artesaanituotteiksi on koulutuksemme ytimessä. Saat opinnoissasi vahvan tuen omien tuoteideoiden kehitysprosessiin. Valinnaisten tutkinnon osien avulla suuntaat osaamistasi esimerkiksi elintarvikkeiden, kosmetiikan tai käsityötuotteiden valmistamiseen ja tuotteistamiseen. Koulutus vahvistaa valmiuksiasi itsesi näköiseen yrittäjyyteen. Luonnontuotejalostajan koulutus antaa sinulle osaamisen myös luonnontuotteiden talteen ottamisesta, lajituntemuksesta ja kerääjien ohjeistamisesta.

Lisätietoja

Taina Timperi
puh. 050 406 8719
taina.timperi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle

Koulutuksen hinta 300 €.

Oppilaitoksen asuntolassa mahdollisuus edulliseen majoitukseen.

Koulutuspaikka
Kaarina, Tuorlantie 1

Tutustu kouluttajiin!

Päivi Lehtonen
Biologi, keittokirjailija, ravintolakokki, yrittäjä
Innostava ja luonnollinen opettaja. Sienten ja yrttien asiantuntija. Taivaallisten artesaanimakujen luova loihtija. Päivi elää ja hengittää sitä, mitä opettaa; paikallisten raaka-aineiden keräämistä, ennakkoluulotonta ja taitavaa tuotekehittelyä sekä perinteiden kunnioittamista, innostuksella ja huumorilla ryyditettynä. Laulaminen on Päivin rakas harrastus, ja saattaapa joku luentokin saada toisinaan musiikillisia piirteitä.

Opiskelijapalaute: ”En ole koskaan ennen ollut luennolla, jossa viihde ja informaatio olisi yhdistetty näin hyvin!, Haastaa sopivasti, tarvittaessa tiukka.”

Marja Eivola
Taiteen maisteri, puutarhuri, markkinointiassistentti, yrittäjä, AmO
Kokonaisuuksia näkevä luova yhteistyöntekijä. Vuorovaikutuksen rakentaja, ”hellä tönijä” ja oivalluttaja. Kädentaidot, luonnonmateriaalit ja työprosessin ohjaaminen ovat lähinnä Marjan sydäntä ja hänellä on palava into aitojen asioiden tuotteistamiseen. Häntä motivoi opiskelijoiden vahvuuksien löytyminen ja jokaisen oman polun kirkastuminen.

Opiskelijapalaute: ”Lempeä, huomioon ottava. Huokuu iloista ja rauhallista energiaa.”

Taina Timperi
Maatalous- ja metsätieteiden maisteri, yrittäjä, AmO
Kokonaisuuksien ja suurten linjojen hahmottaja. Täsmällinen, tarkka ja kekseliäs luontotiimin organisaattori. Käytännönläheinen moniosaaja, joka löytää keinot ratkaista mahdottomat, hankalat ja mahdottoman hankalatkin asiat. Tainalla on vankka opettajakokemus, kontakteja luonnontuotealalta sekä asiantuntijuutta mm. luonnonkosmetiikan valmistamisesta ja lainsäädännöstä. Hän uskoo vahvasti artesaanimaisen tuotannon mahdollisuuksiin ja on innokas luonnontuotealan kehittäjä.

Opiskelijapalaute: ”Jämäkkä ja rempseä tietopankki. Selkeä ja johdonmukainen.”