Traktori

Maatalouskoneiden korjaaja 15 osp, työvoimakoulutus

Pysyvätkö työkalut kädessäsi ja oletko kiinnostunut maataloustuotantoon liittyvien koneiden ja ajoneuvojen korjauksesta? Oletko joko aiemmin tehnyt pieniä hitsaus- ja metallirakenne­töitä tai niiden osaamisen hankkiminen kiinnostaisi? Hae siis maatalouskoneiden korjaajaksi.

Saat valmiuksia ja perustietoja maatalouskoneiden korjaajan työtehtäviin sekä työtehtävissä käytettävien koneiden, laitteiden ja työvälineiden kanssa toimimiseen turvallisesti.

Koulutuksen aikana saat valmiuksia huolto- ja korjaustehtävien lisäksi metallitöiden tekemiseen, sähkötoimintojen ja hydrauliikan perusteisiin sekä työturvallisuuteen. Tulevaisuuden työpaikkoja voivat olla esimerkiksi konekorjaamot ja maatilat. Koulutus voisi pohjustaa tietä myös kohti omaa yrittäjyyttä.

Koulutuksen ajankohta ja kesto

maanantai 11.11.2024 – perjantai 14.2.2025
Opetus tapahtuu arkipäivinä klo 8.00–16.00

Koulutuksen kesto noin 3 kk

Hakeminen

Työvoimakoulutus työttömille työnhakijoille tai työttömyysuhan alaisille (hakeutuminen TE-palveluiden kautta)

Koulutukseen haetaan sähköisesti TE-palveluiden sivuilla koulutusnumerolla (ilmoitetaan myöhemmin). Hakuaika päättyy lokakuussa 2024.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömälle tai työttömyysuhan alaiselle TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaalle, jonka työnhaku on voimassa. Hakijan tavoitteena on työllistyä maatalouskoneiden korjauksen tehtäviin.

Opiskelu sopii alasta kiinnostuneille, joiden terveydentila sallii myös fyysisen työskentelyn. Ongelmanratkaisukyky, oma-aloitteisuus ja asiakaspalvelutyötä ajatellen vuorovaikutustaidot helpottavat työllistymistä. Opiskelu tapahtuu suomen kielellä, joten vähintään tyydyttävä kielitaito on välttämätön.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Toteutussuunnitelma: Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon sisältyy lähiopetusta, työpaikalla järjestettävää koulutusta ja itseopiskelua seuraavasti:

Maatalouskoneiden korjaaja 15 osp  
Viikkojen 46-49 (11.11.-5.12.2024) lähiopetus koululla.  Viikkojen 50–7 (9.12.2024 – 14.2.2025) välinen jakso on työelämässä oppimista, johon sisältyy tutorointi jakso. Tutkinnon osan näyttö suoritetaan työelämäjakson aikana.

Koulutuksessa suoritetaan yksi paikallinen tutkinnon osa maatalousalan perustutkinnosta:

  • Maatalouskoneiden korjaaja 15 osp.

Koulutuksen aikana suoritetaan myös työelämän lupa- ja korttikoulutuksia: tulityö, työturvallisuus sekä EA-koulutus.

Lisätietoja

Lehtori, Merja Koistinen, p. 050 595 6251, merja.koistinen(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle

Koulutus on työvoimakoulutusta ja opiskelijalle maksutonta, lukuun ottamatta mahdollisia työelämän lupa- ja korttikoulutuksiin liittyviä viranomaismaksuja.

Oppilaitoksessa voi omakustanteisesti ruokailla lähipäivien aikana.

Koulutuspaikka
Kaarina, Tuorlantie 1