Maatalouskoneiden korjaaja 15 osp, työvoimakoulutus

Pysyvätkö työkalut kädessäsi ja oletko kiinnostunut maataloustuotantoon liittyvien koneiden ja ajoneuvojen korjauksesta? Oletko joko aiemmin tehnyt pieniä hitsaus- ja metallirakenne­töitä tai niiden osaamisen hankkiminen kiinnostaisi? Hae siis opiskelemaan maatalouskoneiden korjaajaksi!

Työvoimakoulutuksen aikana saat valmiuksia ja perustietoja maatalouskoneiden korjaajan työtehtäviin sekä työtehtävissä käytettävien koneiden, laitteiden ja työvälineiden kanssa toimimiseen turvallisesti.

Koulutuksen aikana saat valmiuksia huolto- ja korjaustehtävien lisäksi metallitöiden tekemiseen, sähkötoimintojen ja hydrauliikan perusteisiin sekä työturvallisuuteen. Tulevaisuuden työpaikkoja voivat olla esimerkiksi konekorjaamot ja maatilat. Koulutus voisi pohjustaa tietä myös kohti omaa yrittäjyyttä.

Koulutuksen ajankohta ja kesto
ma 11.11.2024 – pe 14.2.2025
Opetus tapahtuu arkipäivinä klo 8.00–16.00
Koulutus kestää noin kolme kuukautta.

Hakeminen
Koulutukseen haetaan sähköisesti TE-palveluiden sivuilla koulutusnumerolla 721875. Hakuaika päättyy 14.10.2024.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömälle tai työttömyysuhan alaiselle TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaalle, jonka työnhaku on voimassa. Hakijan tavoitteena on työllistyä maatalouskoneiden korjaamisen tehtäviin.

Opiskelu sopii alasta kiinnostuneille, joiden terveydentila sallii myös fyysisen työskentelyn. Ongelmanratkaisukyky, oma-aloitteisuus ja asiakaspalvelutyötä ajatellen vuorovaikutustaidot helpottavat työllistymistä. Opiskelu tapahtuu suomen kielellä, joten vähintään tyydyttävä kielitaito on välttämätön.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon sisältyy lähiopetusta, työpaikalla järjestettävää koulutusta, itseopiskelua ja verkko-opiskelua seuraavasti:

Viikkojen 46-49 (11.11.-5.12.2024) välinen jakso on lähiopetusta oppilaitoksen tiloissa.

Viikkojen 50–7 (9.12.2024 – 14.2.2025) välinen jakso on työelämässä oppimista, johon sisältyy myös tutorointijakso. Tutkinnon osan näyttö suoritetaan työelämäjakson aikana.

Koulutuksessa suoritetaan yksi paikallinen tutkinnon osa maatalousalan perustutkinnosta:

  • Maatalouskoneiden korjaaja 15 osp

Koulutuksen aikana suoritetaan myös työelämän lupa- ja korttikoulutuksia: tulityö-, työturvallisuus- ja ensiapukoulutus.

Lisätietoja
Lehtori, tiiminvetäjä Merja Koistinen, p. 050 595 6251
etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle
Koulutus on työvoimakoulutusta ja opiskelijalle maksutonta lukuun ottamatta mahdollisia työelämän lupa- ja korttikoulutuksiin liittyviä viranomaismaksuja.

Oppilaitoksessa voi omakustanteisesti ruokailla lähipäivien aikana.

Koulutuspaikka
Kaarina, Tuorlantie 1