Osatutkinto puutarha-alan perustutkinnosta, ilta- ja viikonloppuopetus

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Koulutus järjestetään ajalla 24.10.2024-7.6.2025.

Hakeminen

Hae koulutukseen oheisen linkin kautta 25.9.2024 mennessä.

Hakijan tulee osallistua 30.9.2024 klo 17 pidettävään hakeutumisinfoon. Hakeutumisinfo järjestetään Tuorlan toimipaikassa, mutta tarvittaessa osallistuminen etäyhteydellä Teamsin kautta on myös mahdollista. Infon lopussa varataan haastatteluajat, ja jokainen hakija haastatellaan. Kaikilla hakijoille lähetetään kutsu hakeutumisinfoon sähköpostitse.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Yleiset valintakriteerit ja niiden lisäksi

  • hakijan edellytykset verkkopainotteiseen opiskeluun
  • hakijan tarve osallistua esim. elämäntilanteesta johtuen ilta- ja viikonloppupainotteiseen koulutukseen
Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Koulutuksessa opiskellaan yksi pakollinen tutkinnon osa puutarha-alan perustutkinnosta, Puutarhatöiden tekeminen 25 osp, sekä yksi valinnainen tutkinnon osa, Kasviryhmän tuottaminen (yrttien tuottaminen) 15 osp.

Koulutuksessa opit mm. tunnistamaan, lisäämään, istuttamaan ja hoitamaan puutarhakasveja, käyttämään puutarha-alan koneita ja laitteita sekä tekemään yrttien viljely-, sadonkorjuu- ja jatkojalostustöitä.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Opetus järjestetään pääsääntöisesti lähi- tai verkko-opetuksena torstai-iltaisin klo 17-20, lisäksi järjestetään käytännön opetusta opiston kasvihuoneilla ja ympäristössä lauantaisin klo 9-15. Koulutus on verkkopainotteinen, toteutus Moodle-oppimisympäristössä. Lähipäivien toteutuspaikkana on Tuorlan toimipiste.

Työelämän lupa- ja korttikoulutuksissa on käytössä kurssitarjotin, joten hätäensiapu-koulutuksen (8 h) ja työturvallisuuskoulutuksen (8 h) voi suorittaa itselle sopivana ajankohtana (koulutukset pääasiassa perjantaisin klo 8-16). Kasvinsuojelututkinto suoritetaan itseopiskelulla ja osallistumalla kokeeseen.

Iltakoulutuksen käynnistyminen edellyttää vähintään 10 opiskelijaa.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Osatutkinto on myöhemmin mahdollista täydentää perustutkinnoksi joko oppisopimuksella tai päiväopintoina.

Lisätietoja
Tiiminvetäjä Jaana Jaakola-Joento p. 050 3552 434
Opintosihteeri Leena Koli p. 050 464 2200
etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle

Perustutkintokoulutus on maksuton. Erilaiset korttikoulutusten viranomaismaksut  eivät sisälly maksuttomaan koulutukseen. Myös oppimateriaaleista voi syntyä opiskelijalle kustannuksia.

Koulutuspaikka
Kaarina, Tuorlantie 1

Osatutkinnon muodostuminen

Suoritettavat tutkinnon osat:

  • Puutarhatöiden tekeminen, 25 osp
  • Kasviryhmän tuottaminen (yrtit), 15 osp

Näiden opintojen jälkeen osatutkinto on mahdollista täydentää puutarha-alan perustutkinnoksi joko päiväopintoina tai oppisopimuksella.