Viheraluerakentaja tai puistopuutarhuri, puutarha-alan ammattitutkinto, viheralueiden rakentaminen ja kunnossapidon osaamisala, oppisopimuskoulutus

Koulutuksen ajankohta ja kesto
Koulutuksen voi aloittaa oppisopimuskoulutuksena joustavasti. Koulutuksen kestoon vaikuttaa opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen, jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Hakeminen
Koulutukseen on jatkuva haku.

Hakemuksen saavuttua hakijaan ja työnantajaan ollaan yhteydessä ja varmistetaan oppisopimuskoulutuksen soveltuvuus.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Koulutuksen kohderyhmänä ovat viheralan työtehtävissä toimivat tai alalle hakeutuvat henkilöt. Oppisopimusopiskelijaksi hakeutuva hankkii ensin omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus. Oppisopimuskoulutus edellyttää tutkintoa vastaavia työtehtäviä, päätoimista työskentelyä (vähintään 25 tuntia/vko) sekä nimettyä työpaikkaohjaajaa. Oppisopimuskoulutukseen hakeutumisesta sovitaan työnantajan kanssa. Oppisopimuskoulutus perustuu opiskelijan ja työnantajan väliseen määräaikaiseen työsopimukseen. Myös yrittäjä voi hakeutua oppisopimuskoulutukseen. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Oppisopimuskoulutus toteutetaan pääasiassa työpaikalla oppien, lisäksi koulutus sisältää verkkopetusta ja etätehtäviä. Osaaminen osoitetaan näytöissä omalla työpaikalla.

Puutarha-alan ammattitutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu osaamisalakohtaisista pakollisista tutkinnon osista tiiminvetäjänä toimiminen, kasvillisuusalueiden rakentaminen tai kasvillisuusalueiden ylläpitäminen sekä valinnaisista tutkinnon osista. Tutkintonimikkeet ovat viheraluerakentaja tai puistopuutarhuri. Oppisopimus on mahdollista suorittaa tutkinnon osa kerrallaan esimerkiksi ”kesätyöjakson” aikana.

Lisätietoja
Opettaja Maarit Haapamäki, etunimi.sukunimi(at)livia.fi, p. 0505014540.

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta lukuun ottamatta mahdollisia työelämän lupa- ja korttikoulutusten viranomaismaksuja. Opiskelija saa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana palkkaa. Lähipäivien ajalta opiskelija voi anoa koulutuksenjärjestäjältä opintososiaalisia etuuksia, mikäli työnantaja ei maksa niiltä palkkaa.

Koulutuspaikka
Kaarina, Tuorlantie 1