Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.livia.fi ja se on laadittu 05.07.2022. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Lain pohjana toimii World Wide Web Consortiumin laatima Verkkosisällön saavutettavuusohjeistus WCAG 2.1 (taso AA).

Lue lisää tietoa saavutettavuudesta

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse yhdessä kotisivujen teknisen toteuttajan kanssa.

 

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Sivusto livia.fi täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Havaitut puutteet saavutettavuudessa on selostettu alla.

Puutteet saavutettavuudessa kriteeristön mukaan

WCAG 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö

Puutteita kuvien tekstivastineissa. Kaikilla kuvilla on tekstivastineet, mutta osassa ne voivat olla virheellisesti laadittuja tai sisältää saman tekstin kuin sivun otsikko. Korjaamme tekstivastineita säännöllisesti vastaamaan paremmin sisältöä.

WCAG 1.2.2 Tekstitys (tallennettu)

Videoiden tekstityksissä puutteita. Sivusto sisältää linkkejä ja upotuksia videoihin, joita ei ole tekstitetty. Osa videoista on julkaistu ennen 23.9.2020, joita laki ei velvoita tekstittämään jälkikäteen. Uudempien videoiden tekstittäminen on ollut rasite, mutta pyrimme korjaamaan tilannetta käytettävissä olevien resurssien mukaan. Kaikki tuottamiin palveluihimme liittyvä informaatio on kuitenkin saatavilla sivustolla myös saavutettavassa tekstimuodossa.

WCAG 1.4.1 Värien käyttö

Linkkejä kuvattu ainoastaan värillä. Osa sivustolla olevista linkeistä erottuu katsottaessa muusta tekstistä ainoastaan värillä. Ruudunlukuohjelma kuitenkin tunnistaa linkin.

WCAG 2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa)

Linkkiteksteissä puutteita. Osa linkkiteksteistä ei ole riittävän informatiivisia kertomaan linkin tarkoituksen. Korjaamme puutteellisia linkkitekstejä säännöllisesti.

Liitetiedostot

Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman suurelta osien tiedon palveluistamme saavutettavassa tekstimuodossa suoraan sivustolla. Sivustolla esiintyy kuitenkin myös liitetiedostoja, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustollamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, voit ilmoittaa niistä meille sähköpostilla osoitteeseen: info(at)livia.fi

Vastaamme viestiisi 14 vuorokauden kuluessa. Voit myös tarvittaessa pyytää meiltä ei-saavutettavia sisältöjä tai tietoja saavutettavassa muodossa.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero (vaihde) 0295 016 000