Maatalousala

Oletko kiinnostunut tekemään monipuolisia ja vaihtelevia töitä kotimaisen ruuantuotannon parissa? Maatalousala yhdistää sujuvasti perinteen, kokemuksen ja uudet metodit.  

Maatalousalan perustutkinto valmistaa maaseutuyrittäjän tehtäviin ruoantuotannon ja eläintenhoidon parissa. Maatalousalan perustutkinnossa on tarjolla kolme osaamisalaa:  

  •  Maatilatalouden osaamisala
  • Eläintenhoidon osaamisala 
  • Maatalousteknologian osaamisala

Koulutuksessa opit ruoantuotantoa, koneiden käyttöä ja eläintenhoitoa. Opintoihin voi valita myös puutarhatuotantoa, metsänhoitoa tai esimerkiksi bioenergian tuottamista. Koulutuksia järjestetään myös pienryhmä- ja monimuotototeutuksina. Opiskelijat voivat saada henkilökohtaista konsultointia oman tilansa kehittämiseen. 

Maatalousalan perustutkinnon suorittaneena voit toimia maatilatalouden eri ammateissa kuten maatalousyrittäjänä, maataloustyöntekijänä, lomittajana, eläintenhoitajana, maataloustarvikekaupassa sekä kone- ja bioenergiapalveluja tarjoavissa yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä.

Opiskele maatalousalan ammattilaiseksi käytännönläheisesti

Maatalousalan koulutus tapahtuu tekemällä oppien aidoissa ympäristöissä. Maatalousalan opetus toteutetaan Tuorlan historiallisessa kartanoympäristössä Kaarinassa, noin 13 kilometrin päässä Turun keskustasta. Eläintenhoidon osaamisalaa opiskellaan Paimiossa. Molemmissa toimipaikoissa on myös opiskelija-asuntola sekä oma opiskelijaravintola, jossa ruoka valmistetaan paikan päällä.

Tuorlassa toimii oma opetusmaatila, jossa opetuskäytössä on mm. navetta, lampola, pellot ja bioenergialaitos, joissa opiskelijat pääsevät oppimaan käytännön töissä. Oman koulutilamme eri kohteissa maatalousopiskelijat harjoittelevat aidossa ympäristössä tarpeellisia taitoja tulevaa ammattiansa varten, jotta he kykenevät toimimaan myös tulevaisuuden muuttuvassa ympäristössä. 

Työelämässä tapahtuvassa oppimisessa on mukana lukuisat varsinaissuomalaiset yhteistyöyritykset ja yhteisöt, joissa opiskelijat pääsevät oppimaan käytännön työtä ammattilaisten parissa. 

Jos sinulla on jo alan työpaikka, tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu omalla työpaikalla. 

Jatko-opinnot ja täydennyskoulutus

Maatalousalalla on tarjolla perustutkintojen lisäksi myös ammattitutkinnot maatilan hoitamisen ja tuotantoeläinten hoitamisen osaamisaloilla. 

Maatalousalan perustutkinnon suorittanut voi laajentaa osaamistaan myös suorittamalla osatutkintoja.

Tutkintokoulutukset antavat mahdollisuuden jatko-opintoihin yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa, jossa voit jatkaa opintoja esimerkiksi agronomiksi.

Tutustu alkaviin koulutuksiin ja hae mukaan!

Koulutukset

Kaarina, Haku päättyy: 4.8.2024, Koulutus alkaa: 13.8.2024
Kaarina, Haku päättyy: Yhteishaku 19.3.2024 | Jatkuva haku, Koulutus alkaa: Elokuu 2024
Paimio, Haku päättyy: Yhteishaku 19.3.2024 | Jatkuva haku 21.4.2024, Koulutus alkaa: Elokuu 2024
Kaarina, Haku päättyy: Yhteishaku 19.3.2024 | Jatkuva haku, Koulutus alkaa: Elokuu 2024
Kaarina, Haku päättyy: Yhteishaku 19.3.2024 | Jatkuva haku, Koulutus alkaa: Elokuu 2024
Kaarina, Koulutus alkaa: Elokuu 2024
Paimio, Koulutus alkaa: Tammikuu 2025
Kaarina, Haku päättyy: Jatkuva haku
Kaarina, Haku päättyy: Jatkuva haku
Kaarina, Koulutus alkaa: ympäri vuoden
Kaarina, Haku päättyy: Lokakuu 2024, Koulutus alkaa: 11.11.2024
Kaarina

Ajankohtaista