Metsätalousala

Haluatko tehdä käytännönläheistä työtä, viettää aikaa metsässä ja kehittyä osaksi maailman parasta metsäosaamista? Metsäalan perustutkinto valmistaa ammattilaisia metsien hoitoon ja käyttöön liittyviin tehtäviin. 

Suomalainen metsäteollisuus tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia, ja metsäalan ammattilaisena voit työllistyä moniin erilaisiin tehtäviin. 

Metsäalan perustutkinnossa suuntaudut yhteisten perusopintojen jälkeen joko metsätalouden tai metsäenergian tuotannon osaamisalalle. 

  • Metsäenergian tuottaja suunnittelee, korjaa ja varastoi puuta metsäkoneella hyvän metsänhoidon suositusten mukaisesti. Metsäenergian tuottajan koulutuksessa merkittävässä osassa on metsäkoneen käyttö. Opinnoissa perehdytään hakkuukoneiden, kuormatraktoreiden ja hakkurien käyttöön ja koneiden käytön harjoittelemisessa hyödynnetään myös metsäkonesimulaattoreita.
  • Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja tekee metsänhoidon ja puunkorjuun manuaalisia töitä sekä muita metsäalan tehtäviä, kuten metsäluontoon, taajamametsien käsittelyyn ja metsien monikäyttöön liittyviä töitä. Perinteisten raivaussahalla ja moottorisahalla tehtävien metsätalouskohteiden lisäksi opiskellaan maisemanhoitoa ja puiden poistoja rakennetussa ympäristössä.

Metsäalan osaajaksi käytännönläheisesti Paimiossa

Livian Paimion toimipaikalla on pitkä metsäosaamisen perinne. Paimion Taatilaan perustettiin jo 1947 Maatalouskerho-opisto, joka tunnettiin myöhemmin Metsäkouluna. Nykyisin Livian Paimion toimipaikassa opetetaan metsäalan lisäksi myös eläinalaa. Paimiossa on oma opiskelija-asuntola sekä opiskelijaravintola Paimion Tammi, jossa ruoka valmistetaan paikan päällä. 

Opiskelu tapahtuu työelämän tarpeita vastaavalla nykyaikaisella kalustolla. Opiskelijat harjoittelevat metsäalan aidoissa työkohteissa ammattilaisten opastuksessa. Työelämässä tapahtuvassa oppimisessa ovat mukana useat varsinaissuomalaiset yhteistyöyrityksemme. 

Jos sinulla on jo alan työpaikka, tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu omalla työpaikalla. 

Jatko-opinnot ja täydennyskoulutus

Metsäalan perustutkinnon lisäksi Liviassa on mahdollista suorittaa myös myös metsäalan ammattitutkinto (metsuri, metsätalousyrittäjä ja metsäpalveluyrittäjä). Lisäksi Livian puutarha-alalla koulutetaan arboristeja, puunhoidon ammattilaisia.

Metsäalan perustutkinnon suorittanut voi laajentaa osaamistaan myös suorittamalla osatutkintoja.

Tutkintokoulutukset takaavat mahdollisuuden jatko-opintoihin yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa, jossa voit jatkaa opintoja esimerkiksi metsätalousinsinööriksi.

Tutustu alkaviin koulutuksiin ja hae mukaan!

Koulutukset

Paimio, Haku päättyy: Yhteishaku 19.3.2024 | Jatkuva haku, Koulutus alkaa: Elokuu 2024
Paimio, Haku päättyy: 1.8.2024, Koulutus alkaa: 26.8.2024
Paimio, Koulutus alkaa: Tammikuu 2024

Ajankohtaista