Metsätalousala

Metsäalan ammattilaiseksi?

Metsäalan perustutkinnossa voit suuntautua opinnoissasi mieltymyksen mukaan. Perusopintojen jälkeen valitaan joko metsätalouden tai metsäenergian tuotannon osaamisala. Käytännössä meiltä valmistuu metsäalan ammattilaisia niin metsurin kuin metsäkoneella tehtäviin töihin.

Opetus on hyvin käytännönläheistä. Metsäalan perustutkinnossa opiskellaan keskeisiä metsäluontoon liittyviä aiheita pääosin käytännössä eri havaintokohteilla ja työmailla. Opiskelu tapahtuu työelämän tarpeita vastaavalla nykyaikaisella kalustolla. Yrittäjyys ja kyky itsenäiseen työskentelyyn korostuu myös työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa metsäalan erilaisten organisaatioiden, urakoitsijoiden ja yrittäjien töissä.

Metsäenergian tuottajan koulutuksessa merkittävässä osassa on metsäkoneen käyttö. Oppilaitokselta löytyykin metsäkonesimulaattorit, hakkuukoneet, kuormatraktoreita ja hakkuri. Metsätalouden osaamisalassa perinteisten raivaussahalla ja moottorisahalla tehtävien metsätalouskohteiden lisäksi opiskellaan mm. puiden poistoja sekä maisemanhoitoa rakennetussa ympäristössä, kaupungilla ja taajamissa.

Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja – Metsäenergian tuottaja

Suomalainen metsäosaaminen on maailman huippua. Metsätalous tarjoaa monipuolisen ammatillisen toimintaympäristön useissa ammateissa. Valitse ala, jonne voit työllistyä heti valmistuttuasi!

Koulutukset

Paimio, Haku päättyy: Yhteishaku 19.3.2024 | Jatkuva haku, Koulutus alkaa: Elokuu 2024
Paimio, Haku päättyy: 1.8.2024, Koulutus alkaa: 26.8.2024
Paimio, Koulutus alkaa: tammikuu 2024

Ajankohtaista