Kukka- ja puutarhakaupan osatutkinto

Oletko kiinnostunut kukkasidonnasta, ruukkukasveista ja puutarhakasveista? Entä kiinnostaako käsillä tekeminen ja uuden oppiminen? Hae mukaan koulutukseen, jossa saat hyvät perustaidot alalle ja pääset tutustumaan kukka- ja puutarhakauppaan näköalapaikalta.

Aikuisopiskelijoille suunnatussa osatoteutuksessa aikaisempaa kokemusta tai alan koulutusta ei tarvita. Voit aloittaa opinnot 8 kuukauden mittaisesta jaksosta ja jatkaa halutessasi osatutkinnosta laajempaan kokonaisuuteen tai jopa koko puutarhatalouden perustutkintoon saakka.

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Koulutus alkaa 10.6.2023 ja se toteutetaan päiväopetuksena. Heinäkuussa ei ole opetusta.

Voit valita itsellesi sopivan osatutkintokoulutuksen:

 • 8 kk: Saat kaikki perustaidot kimppujen, asetelmien ja kranssien sitomiseen. Tunnistat tavallisimmat kukkakaupassa myytävät kasvit ja osaat neuvoa niiden hoidossa. Opit rakentamaan kaupan tyylin mukaisia esillepanoja ja tekemään sesonki-istutuksia.
  • Asiakkaiden palveleminen puutarha-alan yrityksessä 30 osp
  • Myymälätyöskentely puutarha-alalla 30 osp
 • 1 vuosi: Edellisten lisäksi opit suunnittelemaan ja toteuttamaan mm. tapahtumien koristelua ja vihersisustusta.
  • Tilan koristelu kasvimateriaalilla 15 osp
  • Vihersisustuskasvien istutus ja hoito 15 osp
 • 1,5 vuotta: Edellisten lisäksi saat kukkasidonnan osaamista syventäviä opintoja esimerkiksi kukkakoruihin sekä vaativampiin asetelmiin ja kimppuihin.
  • Kukkasidontatöiden tekeminen 15 osp
Hakeminen

Hae koulutukseen 12.4.2024 mennessä oheisen hakulinkin kautta.

Koulutuksesta järjestetään kaikille hakijoille pakollinen infotilaisuus ma 15.4. klo 17.00. Infoon voi osallistua tarvittaessa myös Teamsin välityksellä. Kaikki hakijat haastatellaan ti 16.4. tai ke 17.4. aikana.

Ennakkotehtävä:

 • Tee ansioluettelo eli CV. Lähetä ansioluettelo viimeistään 16.4. klo 12.00 mennessä osoitteeseen jenni.eriksson(at)livia.fi.
Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Aikaisempaa kokemusta tai alan koulutusta ei tarvita. Opiskelijavalinta suoritetaan haastatellun perusteella.

Opiskelijat valitaan koulutukseen kaksivaiheisen valinnan kautta; 1) koulutusesittely, 2) yksilöhaastattelu. Haussa mukanaolo edellyttää hakijan osallistumista sekä koulutusesittelyyn, että yksilöhaastatteluun.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Koulutuksen aikana pääset tutustumaan kukkasidontaan ja opit tekemään kaikki kukkakaupan perussidontatyöt. Opit myös tunnistamaan leikkokukkia ja ruukkukasveja sekä antamaan tarvittavat hoito-ohjeet asiakkaille. Sesonkien merkitys ja eri vuodenaikoina myytävien kasvien ominaisuudet tulevat myös tutuksi. Koulutuksen aikana pääset myös näkemään kukkatukun toimintaa ja kasvien matkaa kasvattajalta asiakkaalle.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon sisältyy lähiopetusta, työpaikalla järjestettävää koulutusta ja itseopiskelua.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Halutessasi voit suorittaa osatutkinto-opintojen jälkeen koko loput puutarhatalouden perustutkinnosta tai hakea opiskelemaan floristin ammattitutkintoon (1,5 vuotta).

Lisätietoja
Tuntiopettaja Jenni Eriksson, puh. 050 562 6257
Opintosihteeri Leena Koli, puh. 050 4642 200
etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle
Koulutus on maksuton.

Koulutuspaikka
Kaarina, Tuorlantie 1