Erityisen tuen tarve

Erityisopettaja

Erityisopettajalta saat apua selvittämään, millaista tukea tarvitset opinnoissasi, sekä apua, ohjausta ja tukea osaamisen hankkimisessa.

Koulunkäynninohjaajat

Koulunkäynninohjaajat auttavat ja tukevat kaikenlaisissa opintoihin liittyvissä haasteissa, huolissa ja murheissa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Tuorla, Paimio: Tomi Salminen, tomi.salminen(at)livia.fi, puh. 050 4617 462

Kaarina: Joonas Miikkulainen, joonas.miikkulainen(at)livia.fi, puh. 050 5722 372

Tuetun oppimisen ryhmät

Muiden tukitoimintojen lisäksi järjestämme kahta tuetun oppimisen ryhmissä suoritettavaa perustutkintoa:

  • Maatalousalan perustutkinto (eläintenhoitaja tai maaseutuyrittäjä)
  • Puutarha-alan perustutkinto (puutarhuri)

Opinnot ovat käytännönläheisiä ja työpainotteisia. Livian oman koulutilan ja tuettujen työelämäjaksojen kautta pyrimme madaltamaan siirtymistä työelämässä oppimiseen ja työllistymiseen koulutuksen jälkeen. Opiskelijaryhmän koko tulee vaihtelemaan koulutuksen eri vaiheissa, myös opettajien tai ohjaajien määrä vaihtelee opintojen vaativuuden mukaan.

Tuetun oppimisen ryhmiin hakeudutaan ensisijaisesti keväisin yhteishaussa. Harkintaan perustuvan valinnan kautta voi hakea oppimisvaikeuksiin, sosiaalisiin syihin, koulutodistusten puuttumiseen (jos peruskoulu on keskeytynyt), koulutodistusten vertailuvaikeuksiin (ulkomainen todistus) ja tutkinnon suorittamiseen riittämättömään tutkintokielen kielitaitoon vedoten. Lisäksi ne hakijat, joilla on yksilöllistettyjä opintoja matematiikassa ja äidinkielessä ovat mukana yhteishaun harkintaan perustuvassa valinnassa. Myös jatkuvassa haussa hakeminen suoraan oppilaitokseen on mahdollista.

Koulutukset alkavat vuosittain elokuussa ja kestävät keskimäärin noin kolme vuotta.

>> Tutustu puutarha-alan perustutkintoon

>> Tutustu maatalousalan perustutkintoon

Helppipajatoiminta

Ammattiopisto Liviassa järjestetään lukuvuoden aikana Helppipajatoimintaa. Helppipajoissa saa ohjausta ja tukea opintoihin, kuten keskeneräisten tehtävien ja kokeiden suorittamiseen, perustaitojen kertaamiseen, YTO-opetukseen ja itsenäiseen opiskeluun.

>> Tutustu opiskelun tukitoimiin