Floristi, puutarha-alan ammattitutkinto, floristiikan osaamisala

Floristi on luovan alan ammattilainen, jonka asiantuntemus ja intohimo kukkien maailmaan tekee hänestä juhlien ja arjen kaunistajan. Koulutettu floristi hallitsee kattavasti erilaiset kukkasidonnan tekniikat ja osaa suunnitella ja toteuttaa erilaisiin tilanteisiin sopivia kukka-asetelmia ja kimppuja. Lisäksi floristin työ voi sisältää näyteikkunoiden ja tilojen somistusta, tavoitteena luoda visuaalisesti kutsuvia ja tunnelmallisia ympäristöjä.

Floristin koulutus tarjoaa monipuolisen ymmärryksen kasvien hoidosta, asiakaspalvelusta, markkinoinnista ja yrittäjyydestä. Floristit työskentelevät esimerkiksi kukkakaupoissa, puutarhaliikkeissä ja juhlapalveluyrityksissä.

Floristin koulutusta järjestetään Liviassa sekä alan perusosaamisen hankkineille että alanvaihtajille. Tällä sivulla esitellään alanvaihtajille suunnattu 2-vuotinen koulutus. Tutustu perustaidot jo hallitseville suunnattuun koulutukseen täällä.

Koulutuksen ajankohta ja kesto
Koulutus on mahdollista aloittaa joustavasti joko 10.6.2024 tai elokuussa viikolla 33/2024.

Opintojen kesto n. 2 vuotta ja 2 kk. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jonka pohjalta koulutuksen pituus määräytyy.

Hakeminen
Hae koulutukseen 9.6.2024 mennessä oheisen hakulinkin kautta. Huom! Hakuaikaa on jatkettu aiemmin ilmoitetusta!

Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä viikon sisällä hakemuksen saapumisesta. Jokaisen hakijan kanssa myös sovitaan erikseen ennakkotehtävien palauttamisesta ja haastatteluajasta.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Hakijalta ei edellytetä aiempaa osaamista, koulutus on suunnattu alanvaihtajille.

Kaikille koulutukseen hakeutuneille lähetetään kirje, jossa kerrotaan tarkemmin kolmivaiheisesta hakeutumisprosessista.

  1. Ennakkotehtävät
  2. Hakeutumisinfo, pidetään haastattelun yhteydessä
  3. Hakuhaastattelu

Opiskelijat valitaan haastattelun ja ennakkotehtävien perusteella. Kiinnitämme opiskelijavalinnoissa huomiota mm. kädentaitoihin, sisäiseen yrittäjyyteen, asiakaspalvelutaitoihin ja asiakaspalvelutyöhön soveltuvuuteen.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Tutkintokoulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena: lähiopetus oppilaitoksessa ja työpaikoilla tapahtuva oppiminen kukkakaupassa. Lähiopetusviikot ovat pääosin nelipäiväisiä (ma-to) ja työskentelyaika maanantaisin on klo 9-16, muina päivinä klo 8-16. Työssäoppimispaikan opiskelijat hankkivat itse, kun se on koulutuksessa ajankohtaista.

Opintojen suorittaminen edellyttää päätoimista opiskelua ja mahdollisuutta osallistua lähiopetukseen tai työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen lähes joka viikko. Opintojen aikana on muutamia etäviikkoja.

Jos sinulla on floristisen alan työpaikka, tai olet sellaisen saamassa, voit suorittaa opinnot työn ohella oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksena tutkinto on maksuton.

Tutkinnonperusteet
Floristin ammattitutkinnonperusteet muuttuvat 1.8.2024. Kesäkuussa opintonsa aloittavat opiskelevat toistaiseksi aiemmin voimassa olevien tutkinnonperusteiden mukaan. Elokuussa opintonsa aloittavat opiskelevat uusien tutkinnonperusteiden mukaan. Tutustu molempiin tutkinnonperusteisiin oheisten linkkien kautta.

Jatko-opiskelumahdollisuudet
Ammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden eli opiskelija voi tutkinnon suoritettuaan hakeutua jatkamaan opintojaan esim. floristimestarin erikoisammattitutkintoon.

Lisätietoja
Sari Asikainen, puh. 050 382 5475
etunimi.sukunimi(at)livia.fi
Opintosihteeri Leena Koli, puh. 050 4642 200
etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle
Osallistumismaksu on 400 €. Tarvittavat kirjat ym. oppimateriaali tulee hankkia itse, samoin työkalut ja työasut.

Koulutuspaikka
Kaarina, Tuorlantie 1

Tutkinnon muodostuminen

Puutarha-alan ammattitutkinto, floristiikan osaamisala, floristi

Floristin osaamisala muodostuu neljästä tutkinnon osasta, joista kolme on pakollista ja yksi valinnainen.

Pakolliset tutkinnon osat 120 osp:

  • Asiakkaiden palveleminen floristisella alalla
  • Kukkasidontatöiden suunnitteleminen ja tekeminen
  • Markkinointi floristisella alalla

Lisäksi suoritetaan yksi valinnainen tutkinnon osa 30 osp.