Floristi, puutarha-alan ammattitutkinto, floristiikan osaamisala

Floristi on luovan alan ammattilainen, jonka asiantuntemus ja intohimo kukkien maailmaan tekee hänestä juhlien ja arjen kaunistajan. Koulutettu floristi hallitsee kattavasti erilaiset kukkasidonnan tekniikat ja osaa suunnitella ja toteuttaa erilaisiin tilanteisiin sopivia kukka-asetelmia ja kimppuja. Lisäksi floristin työ voi sisältää näyteikkunoiden ja tilojen somistusta, tavoitteena luoda visuaalisesti kutsuvia ja tunnelmallisia ympäristöjä.

Floristin koulutus tarjoaa monipuolisen ymmärryksen kasvien hoidosta, asiakaspalvelusta, markkinoinnista ja yrittäjyydestä. Floristit työskentelevät esimerkiksi kukkakaupoissa, puutarhaliikkeissä ja juhlapalveluyrityksissä.

Floristin koulutusta järjestetään Liviassa sekä alan perusosaamisen hankkineille että alanvaihtajille. Tällä sivulla esitellään alan perustaidot jo hallitseville suunnattu puolitoista vuotta kestävä koulutus. Tutustu alanvaihtajille suunnattuun koulutukseen täällä.

Koulutuksen ajankohta ja kesto
Seuraava koulutus alkaa 4.11.2024 ja päättyy 30.3.2026.

Opintojen kesto n. 1,5 vuotta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jonka pohjalta koulutuksen pituus määräytyy.

Hakeminen
Hae koulutukseen 23.8.2024 mennessä oheisen hakulinkin kautta.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit
Koulutus on tarkoitettu kukka- ja puutarhakaupan osaamisalalta valmistuneille puutarhureille tai kukkasidonnan perustaidot omaaville hakijoille.

Kaikille koulutukseen hakeutuneille lähetetään kirje, jossa kerrotaan tarkemmin kolmivaiheisesta hakeutumisprosessista. 

  1. Hakeutumisinfo, joka pidetään ma 26.8.2024 klo 17.00
  2. Ennakkotehtävät 
  3. Hakuhaastattelu 

Hakeutumisinfon jälkeen hakija voi varata ajan yksilöhaastatteluun. Haastatteluun otetaan hakijat, jotka ovat osallistuneet infoon ja palauttaneet ennakkotehtävät.

Opiskelijat valitaan hakukelpoisuuden (aiempi koulutus tai vastaavat taidot), haastattelun ja ennakkotehtävien perusteella. Kiinnitämme opiskelijavalinnoissa huomiota mm. kädentaitoihin, sisäiseen yrittäjyyteen, asiakaspalvelutaitoihin ja asiakaspalvelutyöhön soveltuvuuteen. 

Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Tutkintokoulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena: lähiopetus oppilaitoksessa ja työpaikoilla tapahtuva oppiminen kukkakaupassa. Lähiopetusviikot ovat pääosin nelipäiväisiä (ma-to) ja työskentelyaika maanantaisin on klo 9-16, muina päivinä klo 8-16. Työssäoppimispaikan opiskelijat hankkivat itse, kun se on koulutuksessa ajankohtaista.

Opintojen suorittaminen edellyttää päätoimista opiskelua ja mahdollisuutta osallistua lähiopetukseen tai työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen lähes joka viikko. Opintojen aikana on muutamia etäviikkoja.

Jos sinulla on floristisen alan työpaikka, tai olet sellaisen saamassa, voit suorittaa opinnot työn ohella oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksena tutkinto on maksuton.

Jatko-opiskelumahdollisuudet
Ammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden eli opiskelija voi tutkinnon suoritettuaan hakeutua jatkamaan opintojaan esim. floristimestarin erikoisammattitutkintoon.

Lisätietoja
Sari Asikainen, puh. 050 382 5475
etunimi.sukunimi(at)livia.fi
Opintosihteeri Leena Koli, puh. 050 4642 200
etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle
Osallistumismaksu on 400 €. Tarvittavat kirjat ym. oppimateriaali tulee hankkia itse, samoin työkalut ja työasut.

Koulutuspaikka
Kaarina, Tuorlantie 1

Tutkinnon muodostuminen

Puutarha-alan ammattitutkinto, floristiikan osaamisala, floristi

Floristin osaamisala muodostuu neljästä tutkinnon osasta, joista kolme on pakollista ja yksi valinnainen.

Pakolliset tutkinnon osat 120 osp:

  • Tuotteiden myynti ja asiakkaiden palveleminen floristisella alalla
  • Kukkasidontatöiden suunnitteleminen ja tekeminen
  • Markkinointi puutarha-alalla

Lisäksi suoritetaan yksi valinnainen tutkinnon osa 30 osp